28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Derbi öncesi gerginlik

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maç öncesi, Kadıköy adeta tarihi günlerinden birini yaşıyor. 

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maç için öğlen saatlerinden itibaren Kadıköy ve stat çevresinde güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı. 

Derbi maç için toplam 2456 polis görev yaparken, stat kapıları saat 15.00'den itibaren açıldı. Bileti olan taraftarlar aramadan geçirildikten sonra tribünlere alınmaya başlandı. 

Karşılaşmaya ait bileti olmayanlar stat çevresinde oluşturulan arama noktalarından içeri alınmazken, tribünlere giren biletli taraftarlar da adeta didik didik arandı. Öte yandan, maç için konuk Beşiktaş taraftarlarına 2250 kişilik bölüm ayrılırken, siyah-beyazlı taraftarların stada toplu gelmelerine izin verilmiyor.

-BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR TAKSİLERLE GELDİ-

Derbi maça, Beşiktaşlı bir grup taraftar taksilerle geldi. 

Migros Tribününün arka tarafındaki otobana bir taksi konvoyu ile gelen yaklaşık 200 kadar taraftar, araçları yol üzerinde durdurup taksilerden indiler. 

Bu sırada üst yoldaki köprünün üstünde bulunan Fenerbahçe taraftarları ile Beşiktaş taraftarları arasında önce sözlü sataşmalar yaşandı. Daha sonra 2 grup birbirlerine taş atmaya başladı. Taksilerden inen Beşiktaş taraftarları Fenerbahçeli taraftarların üzerine doğru yürümeye başlarken, güvenlik güçleri olaya hemen müdahale edip Beşiktaşlı taraftarları gidecekleri bölümün kapısına kadar götürdü. Bu sırada kısa bir süre Migros Tribününün arkasındaki yol trafiğe kapatıldı. 

Beşiktaş taraftarlarının, girecekleri tribünün kapılarına gelmesiyle ortam sakinleşti.
aa
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:53:52
Güncelleme :20 Kasım 2006 Pazartesi 00:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?