23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Derbi'den notlar

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Karşılaşma için stada gelen konuk Fenerbahçe kafilesi, stat girişinde bir taraftarın kolonya ve çikolata ikramıyla karşılandı. Stada geldikten sonra zemini kontrol için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular, Galatasaraylı taraftarların yoğun protestosuyla karşılandı. Sarı-lacivertli futbolculara sözle sataşmaların yanı sıra sahaya tribünlerden pet şişeler atıldı.

 Galatasaraylı taraftarların tribünlere astıkları "Yabancı damat Shevchenko", "Jeep de dört çeker Shevchenko da" gibi pankartlar dikkat çekti.

Fenerbahçe taraftarları için kale arkasında bin 150 kişilik yer ayrıldı. Fenerbahçeli taraftarlar, maçtan yaklaşık bir saat önce stada gelerek tribünlerdeki yerlerini aldı. Sarı-lacivertli taraftarların stada gelerek yerlerini almalarıyla tribünler arasında söz düelloları başladı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini izleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, stattaki yerini derbinin başlamasına 10 dakika kala aldı. Bakan Şahin, maç öncesi yaptığı açıklamada, stattaki güzel atmosferden etkilendiğini söyleyerek, yanında oturan Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy ve Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir'e başarılar diledi.

Fenerbahçe sahaya "Kan vermek hayat kurtarır", Galatasaray da "Sen de hayat verebilirsin" yazılı pankartlarla çıktı. Derbiyi izlemeye Aziz Yıldırım ve Özhan Canaydın gelmedi.

Derbiyi izleyenler arasında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yer alırken, federasyonu temsilen ise şeref tribününde Serdar Güzelaydın hazır bulundu. Karşılaşmadan önce Anelka'nın iki elini yüzüne götürerek uzun süre dua etmesi dikkat çekti.

Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets Türkiye'deki 2. derbi maçına çıktı. Belçikalı teknik adam, ilk derbisinde Ali Sami Yen Stadı'nda Trabzonspor'u mağlup etmişti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Chiristoph Daum ise Türkiye'deki 35. derbi maçına çıktı. Daha önce Beşiktaş'ta 24 ve Fenerbahçe'de de 10 derbi maçına çıkan Alman teknik adamın bu maçlarda 10 galibiyeti, 15 yenilgisi ve 8 de beraberliği bulunuyor.

Öte yandan, 8 yıl önce Galatasaray altyapısında bulunan ancak beğenilmeyerek gönderilen Ganalı yıldız Appiah da, sarı-kırmızılı takıma karşı ilk kez forma giydi. 

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 19:18:36
Güncelleme :27 Kasım 2005 Pazar 19:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?