18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Dev derbi Aslan'ın

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Dev mücadelede, 'dört büyükler'in aralarında yaptıkları anlaşma nedeniyle siyah-beyazlı taraftarla yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımın golleri 15 ve 90+2'ıncı dakikalarda Johan Elmander ile 52. dakikada Felipe Melo'dan geldi. Siyah-beyazlı ekibin gollerini ise 49. dakikada İbrahim Toraman ile 73. dakikada Semih kaya kendi kalesine attı.

Bu sezon 19'uncu galibiyetini alan Galatasaray 63 puana yükselirken, üçüncü sırada bulunan Beşiktaş 49 puanda kaldı.

GALATASARAY: 3 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Emre Çolak (Dk. 76 Aydın), Selçuk, Melo (Dk. 76 Baros), Engin, Necati (Dk. 64 Albert Riera), Elmander
Beşiktaş: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen (Dk. 38 Sidnei), İsmail (Dk. 60 Mustafa Pektemek), Ernst, Necip, Veli, Simao, Quaresma, Almeida

İsmail formasına kavuştu

Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, sakatlığı geçen İsmail Köybaşı'na Galatasaray derbisinde ilk 11'de şans tanıdı. Sakatlığı geçen genç futbolcu, 23 gün sonra Galatasaray derbisinde formasına kavuştu.

Fernandes cezalı

Beşiktaş'ın son haftalardaki en formda isimlerinden Manuel Fernandes, sarı kart cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemedi. Siyah-beyazlılarda Fernandes'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Rüştü, Tanju, Hilbert, Edu, Aurelio ve Mehmet Akyüz 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Beşiktaş ilk kez Arena'da

Siyah-beyazlılar, geçen sezonun ikinci yarısında hizmete giren Türk Telekom Arena'da ilk kez puan mücadelesi verdi.

Terim istikrarını korudu

Sarı-kırmızılı ekibin Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda yaptığı maçta Riera ile birlikte sarı-kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyen Felipe Melo, cezasını doldurmasının ardından derbi maçta ilk 11'deki yerine geri döndü. Mersin İdmanyurdu maçının ilk 11'inde yer alan Ceyhun Gülselam, Melo'nun dönmesiyle birlikte Beşiktaş karşısında yedek soyunurken, Albert Riera da yine yedekler arasında yer aldı.

Baros yedekte döndü

Galatasaray'ın Medical Park Antalyaspor ile yaptığı lig maçında kırmızı kart görmesinin ardından PFDK'dan 3 maç ceza alan Milan Baros, cezasının dolması sonrası Beşiktaş derbisiyle yeniden sahalara dönerken, Çek golcü yedekler arasında kaldı.

Çek golcüye moral vermek isteyen taraftarlar, oyuncu için üzerinde resmi bulunan ve “Dont embarrass who loves you” (Seni sevenleri utandırma) yazılı bir pankart açtılar.

Necati 5 yıl sonra derbide

Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı eski futbolcusu Necati Ateş, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşadı. Beşiktaş derbisinin ilk 11'inde görev alan 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray formasıyla son derbisini, 19 Mayıs 2007 tarihinde, Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 yenildikleri Fenerbahçe'ye karşı oynamıştı.

Galatasaray'ın kaptanı Ujfalusi

Beşiktaş ile yapılan derbi maçta Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, takım kaptanı olarak sahaya çıktı.

Popescu'ya plaket

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı lig maçlarında düzenlenen, “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun derbi maçtaki konuğu, Gheorghe Popescu oldu. Rumen yıldıza, derbi maç öncesi düzenlenen törende kulüp eski yöneticilerinden Doğan Hasol tarafından bir plaket verildi.

Stat skorbordunda, UEFA Kupası finalinde Popescu'nun attığı ve kupanın kazanılmasını sağlayan son penaltının görüntüleri izlettirildi. Plaketini aldıktan sonra tribünleri selamlayan Popescu'ya taraftarlar, alkışlarla karşılık verdi.

...
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2012 Pazar 21:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?