19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Dev maç öncesi son gelişmeler!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında yarın Chelsea'ye karşı her zamanki atak futbol anlayışıyla mücadele edeceklerini bildirdi. 

Stamford Bridge Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, kendilerini bu noktaya getirenin şu ana kadar sergiledikleri atak futbol olduğunu belirterek, "Her zaman oynadığımız gibi oynayacağız. Çünkü bizi bu noktaya kadar getiren şu ana kadarki atak futbolumuzdu. Bundan sonra da bu oyun felsefemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Chelsea'ye karşı maçın her anında dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, Sevilla ile yaptıkları 2. tur rövanş maçını hatırlatarak, "Sadece 90 dakika değil, uzatmalara giderse o bölümde de dikkatli olmalıyız. Sevilla maçının ilk 15-20 dakikasında 2-0 geriye düşmüştük. Ancak sonuç faklı oldu. Her saniyede dikkatli olmalısınız. Kaldı ki maçın adı yarı finale çıkış maçıysa bu daha da önemli" diye konuştu.

Brezilyalı çalıştırıcı, Roberto Carlos'un henüz yüzde yüz hazır olmadığını bu nedenle Vederson'un ilk 11 şansının daha fazla olduğunu kaydetti. Zico, "Carlos yüzde yüz hazır olduğu sürece her zaman oynar. Ama şu anda yüzde yüz hazır değil. Vederson'un ilk 11'de başlama olasılığı daha fazla" diye konuştu.

Maldonado'nun gribal enfeksiyon geçirdiğini bildiren Zico, futbolcusunun durumunun yarına kadar iyi olmasını beklediğini kaydetti.

Zico, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları maçta oyundan alındıktan sonra stattan erken ayrılan Kezman'ın kendisine karşı bir saygısızlığı olmadığını ifade ederek, "Herhangi bir yaptırımım olmayacak. Yönetim bir karar alacaksa elbette yönetimin kararıdır" dedi. Zico, yanıtın ardından gelen "Yarın ilk 11'de olacak mı?" sorusuna ise "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

Chelsea karşısında ilk maçta kazanmalarının ardından 3 ihtimalden 2'sinin kendilerine yaradığını hatırlatan Zico, şansın iki taraf için de eşit göründüğünü kaydetti:

Zico, şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi'nde finaldeyseniz bu iyi bir avantajdır. Elbette ki şanslar iki tarafa da eşit gibi görünüyor. Chelsea'nin uzun zamandır kendi evindeki iyi performansı da bunu kanıtlar nitelikte. Kazanmamız için mutlaka ve mutlaka kendimizden biraz daha fazla vermemiz gerekecek."

Bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez bir Alman hakemin maçlarına atandığı hatırlatılan Zico, şöyle devam etti:

"Bu konuda kafamda şüphe yok. Bizim için önemli olan saha içindeki futboldur. Futbolcularıma (Hakeme kafanızı takmayın, kararlarına kafanızı takmayın işiniz olan futbolu yapmaya çalışın) diyorum. Ben de hakem kararlarını kafama takmayacağım. Önemli olan bizim futbolumuzu sahaya yansıtmamız."

Grant: "Kazanmak için her şeyi yapacağız"

Chelsea Teknik Direktörü Avram Grant, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanşında Fenerbahçe ile yapacakları maç öncesi kaygılarının olduğunu belirterek, "Kazanmak için yapmamız gereken her şeyi yapacağız" dedi. 

Stamford Bridge Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Grant, bir Türk gazetecinin "Yarın ki maç için endişeniz var mı?" sorusuna verdiği yanıtta, "Tabii ki endişeleniyoruz. Benim durumumda siz de olsanız siz de endişelenirsiniz. İlk maçı kaybettik. Kazanmak için yapmamız gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Avrupa kupalarında yapılan bütün mücadelelerin önemli ve büyük olduğunu vurgulayan Grant, "oyuncularının, ilk maçtaki şansları iyi değerlendirememesi nedeniyle yarın kendisine bir borcu varmış gibi mi çıkacakları" sorusuna, "Tabii ki yarın bütün oyuncularım her maçta oynadığı gibi oynayacaktır. Avrupa kupalarında yapılan maçlar büyük maçlardır. Hepimiz biliyoruz ki kolay bir maç olmayacak" şeklinde yanıt verdi.

Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı ilk maçta İstanbul'da konsantrasyon eksikliğinin hatırlatılması üzerine Grant, "Oyunun hakimiydik fakat konsantrasyonumuzu bozduk. Sezon içinde bu şekilde birçok maç oynadık. Ancak yaptığımız hatalardan öğreniyoruz. Yarınki maçta da üstünlüğümüzü kurmaya çalışacağız. Daha iyi konsantre olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Yarınki maçı kaybettikleri taktirde Chelsea'nin başında yer alıp almayacağı sorusuna da Grant, "Bu tip soruları çok soruyorsunuz. Benim yapmam gereken takımımı kazanmak için hazırlamak" dedi.

Premier Lig'de Manchester United ile yaptıkları zirve mücadelesiyle ilgili yöneltilen soruları da yanıtlayan Grant, rakiplerinin geçen hafta puan kaybetmesiyle ilgili olarak "3 puan gerilerindeyiz. Şu anda içinde bulunduğumuz durumdan mutlu değiliz. Çünkü ligin en üstünde olmak istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Kaleci Cech'in sakatlığında belki bir iki haftaya daha ihtiyacı olduğunu bildiren Grant, Carvalho'nun dünkü antrenmanda iyi olduğunu, bugünkü antrenmandan sonra durumunu değerlendireceklerini bildirdi.

Chelsea'nin kalecisi Cech, yarınki maçta da yok

Chelsea'nin Çek kalecisi Petr Cech'in antrenman sırasında yüzünün yaralanması nedeniyle ameliyata alındığı, bu nedenle yarınki Chelsea-Fenerbahçe maçında da forma giyemeyeceği açıklandı. 

Chelsea Kulübü'nden yapılan açıklamada, ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle 9 maçtır sahalardan uzak olan Cech'in hafta sonu yaptığı antrenman sırasında dudakları ve çenesinin yaralandığı ve pazar günü ameliyat olduğu bildirildi.

Cech'in iyileşip, bir an önce yeşil sahalara dönmesini dileyen kulüp yetkilileri, yarınki maçta Cech'in yerine, yine İtalyan Carlo Cudicini'nin kaleyi koruyacağını kaydettiler.

Ballack: "Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz"

Chelseali futbolcu Michael Ballack, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanşında yarın Fenerbahçe ile yapacakları maçta kendilerine güvendiklerini ifade ederek "İlk maçtan sonra ne yapmamız gerektiğini biliyoruz" dedi. 

Ballack, maçın yapılacağı Stamford Bridge Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Favori veya tecrübeli olmalarının çok şey değiştirmediğini, tur için önemli olan şeyin yarınki maçta kazanmak olduğunu ifade eden Ballack şunları söyledi:

"Maçın önemini biliyoruz. Kadromuzun gücünü biliyoruz. İlk maçtan sonra ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Kendimize güveniyoruz. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Bir oyunda favori olabilirsiniz. Tecrübeli olabilirsiniz. Fakat yapmanız gereken çok şey var. İlk maçı kaybettik. Yarın mutlaka kazanmamız lazım. Yarı final için mutlaka kazanmamız lazım."

Bu yıl kendilerinden daha zayıf olan ekiplere karşı diğer bazı kupalardan da elendikleri hatırlatılarak yöneltilen, "Bunun yarınki maça etkisi nasıl olacak?" sorusuna Ballack, "Kaybetmemizin sebebi iyi oynayamamamızdı. İyi oynayamazsanız tabii ki kaybedersiniz. Yarınki oyuna konsantrasyonumuzu yöneltiyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Olympiacos'a karşı 2. turda maçı ilk 20 dakikada kazandıkları ifade edilerek yöneltilen, "İyi hücum ederek başladınız. Yarın da hücum anlayışıyla mı başlayacaksınız, yoksa Fenerbahçe bir gol atar diye defans mı yapacaksınız?" sorusuna ise Ballack, "İki takımın da stratejisi farklı. Tabii ki pres ve baskı yapmaya çalışacağız" yanıtını verdi. 

FB'li Kazım: "Kazanarak geri dönmek istiyoruz"

Fenerbahçeli futbolcu Kazım Kazım, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanşında Londra'ya galibiyet için geldiklerini söyledi.
Stamford Bridge Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçeli futbolcu, İstanbul'da ilk maçta elde ettikleri 2-1'lik skorun kendilerine nasıl bir avantaj sağladığı sorusuna, "Chelsea iyi bir takım. Bizim belki bir derece bile olsa onlardan daha iyi avantajımız var. İyi motive olarak yapmamız gereken neyse onu yapmamız lazım" diye konuştu.

Chelsea'nin yarınki maç öncesi, geçen hafta Premier Lig'de Manchester City karşısında bazı as oyuncularını oynatmayarak dinlendirdiği, Fenerbahçe'nin ise Kayserispor karşısında as futbolcularıyla mücadele ettiği ifade edilerek yöneltilen, "Bu durum bir avantaj veya dezavantaj sağlar mı? sorusuna Kazım, "Chelsea kadrosu geniş ve büyük bir takım. Onlar bu kadroya sahip oldukları için bazı oyuncularını dinlendirmişlerdir. Biz tam kadro ile çıktık. Ama yarın çok önemli bir maç. Oyuncular dinlenmiş olsa da olmasa da, herhangi bir avantaj veya dezavantaj olmaz" yanıtını verdi.

Fenerbahçeli futbolcu, Arsenal taraftarı olduğu hatırlatılarak, "Londra'da Chelsea'yi yenmek için burada bulunmak nasıl bir duygu" sorusunu, "Arsenal taraftarı olmam şahsi bir şey. Önemli olan Fenerbahçe'nin Chelsea'yi yenmesidir. Buraya iyi oynamaya geldik. Kazanarak geri dönmek istiyoruz. Buraya beraberlik için gelmedik" diye yanıtladı.

Kazım, bir soru üzerine ailesi için yarınki maça 40 bilet aldığını belirtti.

Türk vatandaşı olarak Kazım Kazım ismini alan sarı-lacivertli futbolcu, bir İngiliz gazetecinin "Hangi isimle çağrılmak istersiniz" sorusuna, "Colin Kazım Richards" yanıtını verirken, Kazım, daha sonra yaptığı açıklamada, "Kazım Kazım ismi daha fazla oynayabilmem için bana daha fazla şans veriyor" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 23:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAN AKTAS IP: 212.175.112.xxx Tarih : 8.04.2008 15:33:03

bu aksam fb yenebilirmı? arkadaslar ıns. yeneriz ve ya berabere kalırız .cunku fb turu geçmeyi haketti:E