16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Devler Ligi kasa dolduruyor

İki hafta sonra Şampiyonlar Ligi’nin son maçlarında final havası yaşayacak olan Fenerbahçe ve Beşiktaş, bu maçları kazanırlarsa ligde bugüne kadar 20 milyon Euro’ya yakın para kazanmış olacak. Puanları paraya dönüştüren ekiplerimiz tur primleriyle de kasalarını dolduracak.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde artık sadece prestij için mücadele edilmiyor. Dünya futbolunun önde gelen kulüpleri için en önemli gelir kapılarından biri haline gelen Şampiyonlar Ligi para basıyor. Sadece ayak bastı parası olarak 5.4 milyon Euro alan futbol kulüpleri bu ligde kazandıkları maç için para almakla da kalmıyor. Ligde mücadele eden takımlar beraberlikte de kazançlı çıkıyor. Futbol kulüpleri bu ligde kazandıkları her maç için 600 bin Euro alırken beraberlik durumunda ise 300 bin Euro kazanıyor. Bir üst tura çıkma şansını son haftaya taşıyan iki temsilcimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş son iki maçı kazandırlarsa hem üst tura çıkacak hem de Şampiyonlar Ligi’nde topladıkları paralar 20 milyon Euro’ya yaklaşacak.

FENER YENERSE KAZANCI 10 MİLYON EURO OLACAK: Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde fırtınalar estiren Fenerbahçe son virajda Rusya’nın güçlü ekibi CSK Moskova’yı devirirse, Avrupa’nın 16 takımı arasında yer alacak. Bununla birlikte bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nden topladığı para miktarı da 10 milyon Euro’ya ulaşacak. Fenerbahçe bu ligde ayak bastı parası olarak aldığı 5.4 milyon Euro’nun yanı sıra kazandığı iki maçta 1 milyon 200 bin Euro’yu kasasına koymuştu. Ligde iki de beraberlik alan takım bu maçlardan 600 bin Euro kazanmıştı. Eğer Fenerbahçe CSK Moskova’yı da devirirse 600 bin Euro’nun yanı sıra üst tura çıkarken kazanılan 2.2 milyon Euro’yu da kasasına koymuş olacak. Bu sayede Fenerbahçe bu yıl Şampiyonlar Ligi’nden 10 milyon Euro para kazanmış olacak.

3 PUANLA 9.4 MİLYON EURO: Şampiyonlar Ligi’ne kötü başlamasına rağmen grupta iddiasını son maça kadar taşıyan Beşiktaş da, Porto’yu devirmesi halinde kasasına 9 milyon 400 bin Euro koyacak. Guruptaki ilk iki maçında para kazanamayan Beşiktaş, İngiliz ekibi Liverpool karşısında aldığı galibiyetle 600 bin Euro kazanmıştı. Şampiyonlar Ligi’ne ayak bastı parası olarak da 5.4 milyon Euro kazanan Beşiktaş, Marsilya galibiyetiyle bugüne kadar toplam 6 milyon 600 bin Euro’yu kasasına koymayı başardı. Eğer Beşiktaş, Porto deplasmanından 3 puanla ayrılırsa 600 bin Euro daha kazanacak. Böylece Avrupa’nın 16 takımı arasına kalmayı başaracak olan Beşiktaş 2.2 milyon Euro’luk pirimden de yararlanacak ve kasasına toplam 9 milyon 400 bin Euro koymuş olacak.

MANCHESTER 5 MAÇTA 3 MİLYON EURO ALDI: Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl en fazla kazanan takım ise Manchester United oldu. Ligde F Grubu’nda mücadele eden İngiliz ekibi 5 maçta aldığı 5 galibiyetle hem en fazla puan toplayan ekip olma unvanını kazandı hem de aldığı galibiyetlerle kasasını doldurdu. 5 maçı da kazanan Manchester United sadece oynadığı maçlarda 3 milyon Euro kazandı. Gruplara kalan takımlara dağıtılan 5.4 milyon Euro’yu da alan İngiliz ekibi son maçını da kazanırsa toplam 11 milyon 200 bin Euro almış olacak.

3 takım sadece 600 bin Euro toplayabildi

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde bu yıl en az para kazanan takımlardan biriside Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev oldu. 5 maçta puan yüzü göremeyen Ukraynalı ekip sadece gruplara kalma primiyle yetindi. Steaua Bükreş ve CSK Moskova kendi gruplarında 5 maçta aldıkları tek beraberlik nedeniyle 300 bin Euro kazanabildiler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 14:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?