16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Dipteki 3 yabancı istenmiyor

Zico, Tigana ve Gerets ile bir yere varılamayacağı net biçimde ortada. Herkes gönderilmelerini istiyor. Fakat, sözleşmelerindeki ağır tazminat maddeleri ve sezonun büyük bölümünün geçilmiş olması, yönetimlerin elini kolunu bağlıyor.

TÜRKİYE böyle bir futbol sezonu ne yaşadı, ne gördü. Fenerbahçeli, Galatasaraylı ya da Beşiktaşlı; hiç farketmez, hepsi mutsuz. Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Üç takımın da durumu o kadar kötü ki, en ufak bir umut vermiyorlar. Bundan sonra ne yapabilecekleri konusunda kimsenin fikri yok. Sahadaki sonuçlar bir tarafa, futbolseverleri en çok üzen olay ortaya konan oyunun insanı futboldan soğutacak kadar kötü olması.

Ve, kime sorarsanız sorun, herkes bu karamsar tablonun baş sorumluları olarak takımlarının teknik direktörlerini görüyor. Büyük umutlarla Türkiye’ye getirilen Arthur Zico, Erik Gerets ve Jean Tigana artık taraftarlarının gözünden düşmüş durumda. 3 büyüklere gönül verenler hocalarına kızgın, hepsi şunu haykırıyor:

Geriye gidiyoruz

"Bu adamlara dünyanın hiçbir yerinde kazanamayacakları paralar veriliyor. Bir dedikleri iki edilmiyor, her yerde el üstünde tutuluyorlar. Ama onlar bunun karşılığını veremiyor. Bırakın Avrupa’da başarıyı, Türkiye’de bile başarılı olamıyorlar. Futbolumuza en ufak bir katkıları yok. Tam tersine her geçen gün geriye gidiyoruz. Madem öyle, gönderelim gitsinler."

Kolaysa gönder!

İşin doğrusu kulüp yöneticileri de böyle düşünüyor ama bu teknik direktörleri göndermek hiç de kolay değil. Zira üçüyle de yapılan sözleşmeler son derece ağır maddelerle dolu. Örneğin Beşiktaş Jean Tigana’nın mukavelesini tek taraflı feshetmesi durumunda yaklaşık 4.6 milyon Euro civarında bir tazminat ödemek zorunda. Vicente Del Bosque davası yüzünden daha yeni 6.7 milyon Euro tazminat cezasına çarptırılan siyah beyazlıların, bir de Tigana’ya ekstradan para vermeyi göze almasını kimse bekleyemez.

Zico 2 milyon dolar

Zico ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan Fenerbahçe, Brezilyalı teknik adamı göndermesi halinde 2 milyon dolar civarında tazminat ödeyecek.

Galatasaray bu iki takıma oranla rahat gibi görünse de Erik Gerets’in sözleşmesinin feshedilmesi durumunda ödenecek rakam 500 bin Euro’dan aşağı değil. Mali sorunlarla boğuşan Galatasaray yönetiminden de şu aşamada kimse böyle cesur karar bekleyemez.

İşin maddi boyutu bir yana, sezonun büyük bölümünün geçildiğini dikkate alırsak, şunu söylemek zorundayız: Bu hocalara elimiz mahkum.

Bir sürpriz olmadığı taktirde, Tigana, Gerets ve Zico sezon sonuna kadar takımlarının başında kalacak.

GÖNÜLLERDEN DÜŞTÜLER

Arthur Zico, Jean Tigana ve Erik Gerets, ellerinde Türkiye’nin en iyi futbolcuları olmasına rağmen takımlarına iyi futbol oynatamıyorlar. Üç teknik direktör de artık camialarının büyük bölümü tarafından istenmiyor.
hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 16:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?