20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Doğan kolları sıvadı

Süper Lig, İkinci ve Üçüncü kulüplerinin tam desteğini alarak Futbol Federasyonu'na başkan adayı olan Hasan Doğan, başkanlarla bir araya geldi. Kulüplerden 14 maddelik talep listesi alan Doğan liste çalışmalarına hız verdi

Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkan adayı olarak açıklanan Hasan Doğan liste çalışmalarına başladı. Vakfın önceki günkü toplantısında Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım, İlhan Cavcav, Yıldırım Demirören ve Recep Mamur'dan oluşan heyet ile İstanbul'da bir araya gelen Doğan, başkanlık önerisini kabul ederken, kurulların oluşumu için kolları sıvadı. 

14 Şubat'ta tek listeyle gidilecek seçimde Doğan'ın yönetim kurulunda Mahmut Özgener ve Hasan Gürsoy'un yer alması kesinleşirken, olası adaylar arasında Ahmet Şan, Ufuk Özerten, Fikret Orman, Refik Arıkan, Mehmet Helvacı, Mustafa Özhaseki, Ethem Sancak, Hayri Yazıcı, Mehmet Baykan, Serdar Güzelaydın'ın ağırlık kazandığı öğrenildi. 

Yönetimine asgari 4 işadamı almayı düşündüğünü belirten Hasan Doğan'ın, AKP'ye yakınlığı ile bilinen isimler konusunda tereddütü bulunduğu, en büyük sıkıntıyı ise MHK, tahkim ve disiplin kurallarında yaşayacağı ileri sürüldü. 

MHK başkanlığı için Oğuz Sarvan ve Ahmet Güvener ismi gündeme gelirken, Disiplin Kurulu başkanlığına en kuvvetli adayın Adnan Türkkan, Tahkim Kurulu'na ise Tanju Güvendiren'in olduğu kaydedildi. 

Bugün öğleden sonra kurmaylarıyla bir araya gelerek liste çalışmalarına hız vereceği vurgulanan Doğan'ın, kendisine destek veren kulüplerin yönetime temsilci verme girişimleri karşısında zorlanacağı iddia edildi. 

Fenerbahçe'nin ise yeni federasyon yönetiminde kendilerini temsilen bir üye yer alması konusunda girişimi olmadığı belirtildi.

Ateşten gömlek
Doğan, Vakıf tarafından yetkilendirilen kurulla yaptığı görüşme sonrası, "Bu konu ateşten gömlek. Başkanlarımızdan gelen teklifi değerlendiriyorum. Futbolun sorunlarını çözmek sadece federasyonun işi değil. Hep beraber çözebiliriz. Türk futbolunu saygın bir hale getirmek için neler yapılabilir bunları konuşmalıyız. Birkaç gün içinde birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımla biraraya gelip kesin kararımızı vereceğiz" diye konuştu. 

Bu arada Vakıf temsilcilerinin daha önce Haluk Ulusoy federasyonuna verdiği 14 maddelik talep listesini Doğan'a da ilettiği, kulüplerin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediği konular hakkında görüş alış-verişinde bulunulduğu ifade edildi. 

Öte yandan İkinci ve Üçüncü Lig Kulüpler Birliği de seçimde Hasan Doğan'ı destekleme kararı aldı. Birlik başkan vekili ve Eyüpspor Başkanı Ahmet Malatyalı,"Futbolumuzda güven ve adalet duygusunu yeniden inşa edeceği inancı ile desteğimiz Doğan'a veriyoruz" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?