19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Dolmabahçe'de görkemli gece

Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan ve Fortis Türkiye kupasını kazanan Beşiktaş, şampiyonluğu, Dolmabahçe Sarayı'da bir baloyla kutladı.

Sarayın bahçesinde düzenlenen gece için futbolcular ve teknik heyet, denizden özel bir tekneyle geldiler. Burada yöneticiler tarafından karşılanan ekip, kaptanlar İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Mert Nobre'nin taşıdığı lig ve Türkiye Kupası ile birlikte, davetlilerin alkışları arasında yerlerini aldı. Geceye iş, siyaset, sanat ve spor camiasından çok sayıda kişi teşrif etti.

Futbolcular geceye eşleriyle birlikte katılırlarken, Teknik Direktör Mustafa Denizli, kızı Lal ile geldi. Meltem Cumbul ve Orhan Ertanhan'ın sunuculuğunu yaptığı baloda bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, uzun ve yorucu bir mücadele sonunda elde ettikleri çifte zaferin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Demirören, "Büyük başarımızın bu mutlu gecesinde, tüm rakiplerimizi de sevgiyle, saygıyla anıyorum. Türk futbolu dünya spor aleminde yükselen bir değer haline gelmiştir. Beşiktaş ise bu değerlerin en önde gelen adıdır. Yüreği Beşiktaş sevgisiyle dolu insanların elbirliğiyle, gönül birliğiyle aşamayacağımız hiçbir engel, başaramayacağımız hiçbir sorun yoktur. Başarırız, çünkü biz Beşiktaşlıyız. Beşiktaşlılık cesarettir, azimdir, direnç ve mücadeledir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de geceye bir kutlama mesajı gönderdi. Beşiktaşlı olmanın ayrıcalığını anlatan bir filmin barkovizyondan izletildiği gecede, Serdar Ortaç ve Hadise konser verdi. Ayrıca Birolcan da Beşiktaş için bestelediği marşı okudu. Gecede şampiyonluk pastası da kesildi ve havai fişek gösterileri yapıldı.

Beşiktaş'ta Zago ve Giunti gibi sembol isim olacağım

Beşiktaş'ın yeni transferi Matteo Ferrari, Siyah-Beyazlı takıma faydalı olmaya, Şampiyonlar Ligi'nde katkı sağlamaya geldiğini söyledi. Daha önce kendisi gibi Roma forması giyen Brezilyalı Zago'nun ve İtalyan Giunti'nin Beşiktaş'ta ne kadar sevildiğini bildiğine dikkati çeken Ferrari, "En az onlar kadar başarılı olmaya çalışacağım. Burada çok uzun süre kalmak istiyorum ve umarım en az onlar kadar iz bırakırım." dedi. Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetiminde yapılan antrenmana katılan İtalyan stoper, 5'e 2 pas çalışmasında da yer aldı, daha sonra tek başına koştu.

Murat İnci - Zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?