22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Doping, antrenörünü de yaktı

Doping yaptığı gerekçesiyle pistlerden 2 yıl men edilen milli atlet Binnaz Uslu'dan sonra, antrenörü Yahya Sevüktekin de 2 yıl ile cezalandırıldı.

Kenya'daki Dünya Kros Şampiyonası öncesi Antalya'daki kamp çalışmaları sırasında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) adına görev yapan Uluslararası Doping Testleri ve Yönetimi (IDTM) yetkililerince yapılan kontrollerde doping kullandığı tespit edilen Uslu'dan sonra, IAAF'ın uyarısıyla tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen antrenör Sevüktekin de aynı cezaya çarptırıldı.

DOPİNG ALICISINA MÜDAHALE

IAAF'tan Atletizm Federasyonu'na gönderilen uyarı yazısında, antrenör Sevüktekin'in, milli atleti kontrol etmek üzere Antalya kampına gelen IDTM yetkilisine müdahale ettiği belirtilmişti.

Yazıda, Sevüktekin'in milli atletten numune alınmaması konusunda görevliden ricada bulunduğu ve kontrolün daha sonra yapılmasını da istediği ifade edilmişti.

ANTRENÖR SORUMLU

IAAF uyarısı doğrultusunda tedbirli olarak federasyon ceza kuruluna sevk edilen Sevüktekin'in, savunmasında, müdahale iddialarını kabul etmediği öğrenildi.

Ceza kurulu, Uslu'nun doping içeren yasaklı maddeyi kullanmasından sorumlu bulduğu Sevüktekin'i 2 yıl hak mahrumiyeti ile cezalandırdı.

Sevüktekin'in cezası, tedbir tarihi olan 11 Nisan 2007 tarihinden itibaren başlatıldı.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 15:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?