20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Dünya Basktetbol Şampiyonası Türkiye’de

Kuala Lumpur - Uuslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), 2010 yılında yapılacak 16. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’na Türkiye’nin ev sahipliği yapmasına karar verdi.

FIBA’nın Malezya’da yapılan oylamasında Türkiye, Fransa ve eski Yugoslavya Cumhuriyetleri Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan-Karadağ ortaklığıyla yarıştı. İlk turda yedi oy alan Türkiye, Fransa’yla yarıştığı ikinci turda 9’a karşı 10 oy alarak dünya şampiyonasına ev sahipliği yapma hakkını elde etti.

Türkiye Gençlik ve Spor Müdürü, karar sonrası yaptığı açıklamada, 16’ıncı Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacak olmasının Türkiye spor tarihi açısından en büyük olaylardan biri olduğunu söyledi. Atalay, şampiyona için gerekli altyapının oluşturulması için 100 milyon dolar harcamayı planladıklarını da belirtti.

2002 Dünya Basketbol Şampiyonası, ABD’nin Indianapolis kentinde yapılmıştı. 2006’daki turnuvaya ise Japonya ev sahipliği yapacak.

TÜRK DELEGASYONUNA YEMEK

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2010 yılındaki 16. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’nı düzenlemeye hak kazanan Türk delegasyonuna yemek verdi.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da, Sunway Lagoon Resort Hotel’de gerçekleştirilen yemeğe, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, federasyon yetkilileri, (A) Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Barlas Özener ile Türk gazeteciler katıldı.

Bu arada, Türk delegasyonunuyla aynı lokantada ABD delegasyonu da yemek yedi. ABD delegasyonunun seçimde Türkiye’yi desteklediği öğrenildi.

Atalay bugün yurda dönerken, federasyon heyetinin ise yarın İstanbul’da olacağı açıklandı.

FIBA’nın, organizasyonu düzenleme hakkını Türkiye Basketbol Federasyonu’na vermesiyle, yemek oldukça neşeli bir ortamda geçerken, oteldeki İtalyan lokantasında görevli personelin "12 Dev Adam" şarkısını söylemesi, Türk heyetinin neşesine neşe kattı.

Atalay ve federasyon yetkilileri, şarkıya alkışla tempo tutarak keyifli anlar yaşadı.

16. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’nı düzenlemeye hak kazanan Türkiye Basketbol Federasyonu, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği’ne (FIBA) 4 milyon 600 bin dolar teminat garantisi verecek.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, bu miktarın organizasyon tarihine kadar dilimler halinde ödeneceğini belirtti.

Basketbol Federasyonu’nun dünkü seçimler için hazırladığı 14.5 dakikalık tanıtım filminde, Türkiye’nin tarihi ve turistlik yerlerinin yanı sıra sürpriz isimlere de yer verildi.

Tanıtım filminde ABD Başkanı George Bush’un Türkiye ziyareti sırasında NBA’de oynayan milli basketbolcu Mehmet Okur hakkındaki övgü dolu sözleriyle, ABD Milli Basketbol Takımı’nın, İstanbul’da katıldığı turnuva sırasında sağlanan güvenlik konusunda milli takım yetkililerinin olumlu görüşleri dile getirildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:24:53
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 16:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?