18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Dünya Santranç Şampiyonası başladı

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası İstanbul'da başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. ve Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği şampiyonada, 55 ülkeden 200'e yakın oyuncu mücadele edecek. Törenin ardından yapılan müsabakalarla başlayan şampiyona, 22 Kasım Salı günü sona erecek.

Şampiyonada, Türkiye'de ilk kez uygulanan bir sistemle, oyuncular hamlelerini not kağıtlarına değil, cep bilgisayarlarına (mondroi) kaydediyor.

RENKLİ AÇILIŞ

Türk Sanat Müziği konseriyle başlayan açılış töreni, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in gösterisiyle renklendi. Erbil, gösterisinin ardından dünya ikincisi İngiliz Nigel Short ile kısa bir süre satranç oynadı.

Törene Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Dünya Satranç Federasyonu Genel Sekreteri ve Başkan Yardımcısı Ignateus Leong, Avrupa Satranç Birliği Başkanı Boris Kutin'in yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Dünya ikincisi satranç oyuncusu İngiliz Nigel Short da katıldı.

Federasyon başkanı Yazıcı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 50 yılın en popüler Dünya Gençler Şampiyonası'na evsahipliği yaptıkları iddiasında bulundu. Yazıcı, ''Bu şampiyona son 5 yılda düzenlediğimiz 60'a yakın organizasyon içinde en önemlisi. Türkiye Satranç Federasyonu, son yıllarda önemli organizasyonlara imza attı. Dünyada en çok organizasyon yapan federasyon biziz'' diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 18:27:20
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 15:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?