19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Dünya sporunda şok!

Atletizm dünyası, peş peşe gelen doping haberleri ile sarsıldı. Yapılan testler sonunda Tyson Gay ve Asafa Powell'ın numuneleri pozitif çıktı. Her iki sporcu da Moskova'da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yer alamayacak.

Atletizm 100 metrede dünyanın en iyi 2. derecesine sahip Birleşik Amerikalı atlet Tyson Gay'in dopingli çıkması spor dünyasını şok etti.

Konu ile ilgili ilk açıklama Gay'den geldi. Ünlü sprinter kendisinden alınan numunede doping maddesine rastlandığını açıkladı.

Amerikan Anti Doping Ajansı tarafından 16 Mayıs günü alınınan numunenin pozitif çıktığını belirtren Gay, (B) numunesinden gelecek sonucu beklediğini söyledi.

'YANLIŞ İNSANLARA GÜVENDİM'
Önümüzdeki ay Moskova'da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılamayacağını dile getiren Gay, "Bana karşı bir komplo yapıldığını düşünmüyorum. Sanırım yanlış insanlara güvendim" diye konuştu.

Ancak atletizmde doping skandalı Gay ile sınırlı kalmadı. Eski 100 metre dünya rekortmeni Jamaikalı Asafa Powell’dan da alınan numunenin pozitif olduğu bildirildi.

Powell'in menajerliğini üstlenen şirket 30 yaşındakı yıldız atletin dopingli olduğunu doğruladı. Powell ile beraber Jamaika'dan bazı atletlerin de numunelerinde doping bulgusuna rastlandı. Son olimpiyat oyunlarında kadınlar 4x100 metre bayrakta gümüş madalya alan Sherone Simpson da bu atletler arasında yer alıyor.

Jamaikalı 100 metre olimpiyat şampiyonu Veronica Campbell Brown'da geçtiğimiz ay doping çıkmıştı.  

...
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2013 Pazartesi 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?