22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Dünya üçüncüsü yaptı, kovuldu

Ampute Milli Futbol Takımı'nı dünya üçüncüsü yapan teknik direktör Fahir Genç'in görevine son verildi.

Ampute Milli Takımı'nda şok yaşanıyor. Takımı katıldığı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü yapma başarısını gösteren teknik direktör Fahir Genç'in görevine son verildi.

Antalya'da yapılan Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda 3. olan A Milli Takım'ın başında fahri olarak görev yapan Fahir Genç'e, Futbol Federasyonu tarafından bir yazı gönderilerek görevine son verildiği bildirildi.

Federasyon, gönderdiği yazıda Genç'in, ''İşverence verilen görevi yerine getiremediği, iş yeri şartlarına uymadığı, sözleşme hükümlerine aykırı hareket ettiği'' gerekçesiyle sözleşmesini feshettiğini vurguladı.

GENÇ: NEDENİNİ BEN DE ANLAMADIM
Fahir Genç kararın ardından ''Ayın 3'ünde Sayın Başbakan'ın elinden başarı ödüllerini alacağım. Şaşkınlık içerisindeyim. Biz federasyonun sözleşmeli personeliyiz. Verilen görevi fahri olarak en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra CNN Türk'te yayınlanan 360 derece programına konuk olan Genç, kararı normal karşılamadığını, Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalıştığı süre boyunca görevlerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini söyledi.

Genç, federasyonun futbolun patronu olduğunu ve kurum hakkında yorum yapamayacağını ifade ederek, " Niye böyle bir tasarrufa gerek duyuldu, bilmiyorum. Tek öğrenmek istediğim bu" dedi.

Herşeye rağmen kimseye kırgın olmadığını vurgulayan Fahir Genç sözlerini, "Bizi şampiyona boyunca destekleyen sayın bakanımıza, medyaya ve tüm kamuoyuna teşekkür ederim. Milletimizin psikolojik durumuna katkıda bulunduğumuza inanıyorum" diyerek tamamladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İkinci Başkanı Osman Sungur ise kendilerinin şu anda Fahir Genç ile devam ettiklerini ifade ederek, ''TFF'nin bu kararından sonra yönetim kurulumuz da bu konuyu görüşür'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 22:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?