19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Dünyanın yıldızı Alex

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş'ı 4-2 yenerek şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyete imza atan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza dünyada haftanın en iyi futbolcusu seçildi.

Beşiktaş deplasmanındaki 3 golü ve 1 asistiyle Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet kazandıran Alex de Souza, parmak ısırtan performansı sonrasında dünyanın da dikkatini çekti. Türkçe dahil birçok dilde yayın yapan uluslararası futbol sitesi Goal.com, her Pazartesi seçtiği "Dünyada Haftanın Futbolcusu" ödülüne bu hafta, Alex'i layık gördü. Goal.com'un tüm ülkelerdeki editörlerinin oylamasıyla yapılan sıralamayı bu hafta birincilikle kapatan Fenerbahçe kaptanı için, "Bu sezon sonunda takımdan ayrılacağı söylentilerinin çıkmasının ardından sözleşmesini uzatarak takımda kalan Brezilyalı yıldız futbolcu, Beşiktaş karşısında takımını adeta ipten alan isim oldu. Alex'in pazar günkü mükemmel performansı Fenerbahçe'ye sadece maçı kazandırmadı. Sarı-lacivertli takım aynı zamanda bu galibiyet sonrasında maç fazlasıyla liderlik koltuğuna da oturdu" denildi.

Listede Alex'i takip eden isimlerse Arsenal'den Jack Wilshare, Deportivo La Coruna'dan Dani Aranzubia, Flamengo'dan Felipe, Leyton Orient'tan Jonathan Tehoue ve Olimpik Lyon'dan Jimmy Briand oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 10:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?