22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Düşen, kalan bugün belli oluyor

Turkcell Süper Lig'den düşecek son iki takım bugün belli oluyor. Kayseri Erciyesspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Denizlispor ve Manisaspor sezonun son gününde düşme korkusuyla mücadele edecek.

Turkcell Süper Lig'e haftalar önce veda eden Sakaryaspor'a bugün iki takım daha katılacak.

34'üncü ve son haftaya düşme ihtimali olan ekiplerden Vestel Manisaspor 41, Denizlispor ve Gaziantepspor 40'ar, Antalyaspor ve Çaykur Rizespor 39'ar, Kayseri Erciyesspor 37 puanla giriyor.

Takımlar arasındaki averajın düşmeyi etkileyebileceği son haftada durumu en zor ekip olan Kayseri Erciyes, Sivasspor'a konuk olacak. Erciyes galibiyet dışında bir sonuçta kesin düşecek, galip gelmesi durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakacak.

Çaykur Rizespor düşmesi kesinleşen Sakaryaspor'u deplasmanda yenerse Kayseri Erciyesspor'u ve ikili averajda üstün olduğu Antalyaspor'u geride bırakarak ligde kalacak.

Rizespor bir puanla yetinirse Antalyaspor, Denizlispor ve Gaziantepspor'un maçlarına bakacak, kaybederse Erciyesspor'un puan kaybını ve Antalyaspor'un mağlubiyetini bekleyecek.

Antalyaspor son hafta konuk edeceği Gençlerbirliği'ni yenerse Denizlispor-Vestel Manisaspor maçı olduğu için ligde kalmayı garantiliyor. Ancak kırmızı-beyazlılar Gençlerbirliği'ne yenilirse Lig A'nın yolunu tutacak.

Antalyaspor, Gençlerbirliği ile berabere kalırsa Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Denizlispor'un puanına bakacak.

Son hafta kazandığı takdirde ligde kalacak bir başka takım Gaziantepspor. Kırmızı-siyahlılar Konya deplasmanında puan kaybı yaşarsa Denizlispor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarından çıkacak sonuçları bekleyecek.

Haftanın en kritik maçı Manisa'da oynanacak. Vestel Manisaspor, Denizlispor karşısında alacağı bir puanla bile ligde kalmayı garantileyecek.

Vestel Manisa karşılaşmayı kaybetmesi durumunda Antalyaspor, Denizlispor ve Gaziantepspor'un maçlarından gelecek sonuçları bekleyecek. Denizlispor ise kazanması durumunda ligde kalacak.

Denizlispor galibiyet dışında bir sonuçta Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Kayseri Erciyespor'un maçlarının sonucuna bakacak.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?