27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Efes komşunun külüne muhtaç!

Armani Jeans Milano sürpriz şekilde Madrid’i devirince, Efes Pilsen’in TOP 16 şansı zora girdi. Temsilcimiz ya işi mucizelere kalan Yunan Panionios’un Armani’yi yenmesini bekleyecek ya da deplasmanda Real Madrid’i devirip, işini kendisi görecek

Euroleague’deki temsilcilerimizden Efes Pilsen’in mücadele ettiği D Grubu’nda işler oldukça karıştı. Lacivert-beyazlı ekibimizin Abdi İpekçi’de CSKA Moskova’ya yenildiği haftayı, Armani Jeans Milano sürpriz şekilde Real Madrid galibiyetiyle kapatınca Efes’in gruptan çıkma şansı zora girdi.

Son hafta maçlarında Efes Pilsen deplasmanda Real Madrid’i yenerse, 16 takım arasına kalacak, belki grup ikincisi bile olacak. Aksi durumda ise gruptan çıkması mucizelere bağlı Panionios deplasmanına gidecek Armani Jeans Milano’nun da kaybetmesini bekleyecek.

Milano, Yunanistan deplasmanından galibiyetle dönerse, Partizan kaybetse bile ikili averajla gruptan çıkan son takım olacak ve Efes sezonu hüsranla kapatacak. Aynı kupanın C Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker ise son maçına grup ikinciliği için çıkacak.

Slovenya deplasmanında Union Olimpija’yı devirerek tur biletini kapan sarı-lacivertli temsilcimiz son maçında Abdi İpekçi’de Lottomatica Roma’yı konuk edecek. Fenerbahçe, deplasmanda 9 sayı farkla yenildiği İtalyan ekibini 10 sayı veya üzerinde bir skorla devirmeyi başarırsa TOP 16 kura çekimine ikinci torbadan katılma hakkı kazanacak. Bu da Fenerbahçe Ülker’in nispeten daha kolay takımlarla eşleşmesi ve çeyrek final şansının artmasına neden olacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 13:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?