30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Efes Pilsen'den iki öneri

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) alkollü içecek markalarının spor kulüplerine isim vermemesine ilişkin kararı sonrasında Efes Pilsen Kulübü'nün kapanıp kapanmayacağı merak konusuydu.

Bu konuda görüşlerini belirten Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, kulübün kapanmamasını engellemek için isim değişikliğini düşündüklerini kaydetmişti.

Lacivert beyazlı ekip bugün TAPPK'ya bu konudaki isim önerilerini sundu. Efes Pilsen ismi için "Anadolu Efes" ve "Efes Spor Kulübü" isimleri önerildi. Öte yandan Efes Pilsen Spor Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Çeki’nin, üstlendiği görevlerinden ayrıldığı açıklandı.

 

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Çetin Çeki’nin bugün itibariyle üstlendiği görevlerinden ayrıldığı bildirildi. Kulüp açıklamasında ayrıca, "Sayın Çeki’ye, kulübümüze ve Türk basketboluna yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine yeni yaşamında esenlikler diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

1980’li yıllardan bu yana Efes Pilsen Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Çetin Çeki, son 10 yıldır asbaşkanlık yapıyordu.

Bir diğer kurban Tütünspor

Yeni tütün ve alkollü içkiler yönetmeliği, Efes Pilsen gibi Bursa'da 54 yıldır faaliyet gösteren Tütünspor'u da olumsuz etkileyecek.

Tütün ve Alkollü İçkilerin Satış ve Sunumuna İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, Türk basketbolunun önde gelen takımlarından Efes Pilsen'in yanı sıra bazı amatör takımların da isim ve logo sorunu gündeme gelmeye başladı.

Bursa'da 1957 yılında Demirtaş'ta bir grup tütün üreticisi tarafından kurulduğu için adı ''Tütünspor'' olarak konulan kulübün başkanı Mustafa Beşen, ''Kulübün adını ve logosunu değiştirmemiz gerektiği söylendi, ama bize henüz yazılı bir tebligat gelmedi'' dedi.

Yönetmeliğin çıkmasının ardından Bursa Valiliği Dernekler Masası'na müracaat ettiklerini, buradan kendilerine ''isim ve logo değiştirmeniz gerekiyor'' denildiğini ifade eden Beşen, resmi yazının ardından gerekli değişikliği yapabileceklerini söyledi.

Beşen, tütünün bir tarım ürünü olduğunu, marka veya başka bir çağrışım içermemesi nedeniyle belki sadece logoda bir değişikliğe gidebileceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bize bu konuda gelen resim bir tebligat yok. Biz 54 yıllık kulübümüzün adının kalmasını istiyoruz. Sonuçta 1957 yılında kurulan bir kulübün adının değişmesi çok kolay değil. Ancak biz yine de isim değişikliğine karşı Demirtaş Mahallesi'nde vatandaşların fikrini de alıyoruz. Yeni isimle ilgili bize gelen önerileri değerlendiriyoruz. (Tütünün 'ü'lerini atın, kulübün adı Tutunspor olsun) önerisinde bulunanlar da var. Kulübün adı Demirtaş'ı çağrıştırması amacıyla DOSAB Sanayi Spor veya Demirtaş Gençlik ve Spor Kulübü de olabilir. Önümüzde 1 yıllık bir süreç var. Resmi tebligat yapılıp görüşmeler tamamlandıktan sonra isimle ilgili gerekli değişikliği yapabiliriz.''

 

 

 

...
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 14:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?