27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Efes şaşırttı!

Euroleague maratonuna Lietuvos deplasmanında başlayan temsilcimiz özellikle ilk yarıda çok kötü oynadı, 22 sayı geriye düştüğü maçın son çeyreğindeki çabası yetmeyince salondan üzgün ayrıldı

Euroleague B Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen, Litvanya deplasmanında Lietuvos Rytas’a 77-70 yenildi, şampiyonaya mağlubiyetle girdi. Maça iki takım da hücum fauller nedeniyle top kayıplarıyla başlarken, pota altında etkinliğini hissettiren Litvanya ekibi, 6. dakikayı 10-9 önde geçti. Bjelica ile boyalı alanda büyük üstünlük kuran ve ribauntları toplayan Lietuvos karşısında sadece dış şutlarla çözüm arayan temsilcimiz başarılı olamayınca ilk periyodu 21-16 geride kapadı.

Sertlik arttı
İkinci çeyrekte savunmanın sertliğini artıran ve Efes’i iyice potadan uzaklaştıran ev sahibi, farkı açmaya başladı. Ergin Ataman 5 kısaya dönerek baskı ile rakibin düzenini bozmaya çalışsa da, tempo sürekli Litvanya temsilcisinin elinde kaldı, devre de 38-25 Lietuvos üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya peş peşe üçlüklerle başlayan ev sahibi, 22. dakikada farkı 18 sayıya çıkardı: 46-28. Efes savunmada biraz kıpırdanıp farkı 13 sayıya çekse de, Baynes ve Gecevicius’un sayılarına engel olamayan Efes, 3. periyodu da 62-44 geride kapadı.

4. çeyreğe 9-0’lık seriyle başlayan lacivert-beyazlılar, Gecevicius’u durduramayınca oyunda denge sağlama şansını yakalayamadı ve salondan 77-70 yenik ayrıldı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 18:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?