30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Efes'e yakışmadı

Euroleague’de 3’te 3 yapmayı planlayan temsilcimiz, 3. periyotta dağıldı. 7 dakika sayı atamadı, 16-0’lık seri ve 18 sayı geriye düşmesine rağmen, final bölümünde oyuna ortak oldu. Ancak sonunu getiremedi.

EUROLEAGUE D Grubu’nda ilk iki maçını kazanan ve 3. sınavına çıkan Efes Pilsen, dün Abdi İpekçi’de büyük bir şok yaşadı: 78-69. İlk üç periyot sahada adeta gezinen Efes Pilsenli oyuncular, kendisinden bence 5 gömlek aşağı bir takım olan Panionios On Telecoms’a yenildiler. Bu periyotlarda ayakta kalan sadece bir oyuncu vardı. O da Kerem Gönlüm’dü. İlk çeyreği 15-13, devreyi de 36-35 geride kapatan lacivert beyazlılar, üçüncü çeyrekte adeta teslim oldu. Bu bölümün ilk 7 dakikasında rakip potada basket bulamayan temsilcimiz, 16-0’lık seriye de seyirci kaldı. Bir ara fark 18 sayı Panionios lehine oluştu ama bu çeyrek 59-44 yani, 15 sayı ile Yunan ekibinin lehine sona erdi.

Rakibi küçümsediler

Bu dakikalara kadar sahada gezinen Smith ile diğer oyuncular final bölümünde tam sayı baskı ve isabetli atışlar yaparak farkı 2 sayıya kadar indirdiler. Ancak, Yunan ekibi maçın başından beri elde ettiği avantajı son dakikalarda da sürdürdü ve maçı 78-69 kazandı. Efes Pilsen bu yenilgi ile bence TOP 16 yolunda büyük bir avantajı kaçırdı.

Efes Pilsen takımına baktığımda 10 tane oyuncu almışlar ve antrenörlerini de değiştirmişler. Bu açıdan değerlendirdiğimizde, Efes Pilsen’in "daha zamana ihtiyacı var" diye düşünüyorum. "Zaman" derken final-four için iddialı olması süresinden bahsediyorum.

Ancak bu, dünkü maç için bu bir sebep olamaz. Mağlubiyete yol açan en büyük faktör, bence oyuncuların kafalarında Panionios’u kedilerine rakip görmemeleri ve sahada gerekli mücadeleyi verememeleridir. Yunan takımına gelince, vasat bir ekip. Deplasmanda oynadıkları Real Madrid ve içeride oynadıkları CSKA Moskova maçlarından farklı yenilgi ile ayrılmaları Efes Pilsen karşısında onları kamçıladı. Pota dibinde etkili oldular ve hırslı oynayarak galibiyeti hak ettiler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?