20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Elele top 16'ya

Avrupa Ligi'nde 8. haftayı galibiyetle kapatan F.Bahçe Ülker ve Efes Pilsen, ikinci tur için büyük avantaj elde etti. İki ekibimiz de 1'er maç daha kazanmaları durumunda, işi bitirecek..

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker, Top 16'ya göz kırptı. 8. hafta sonunda puanlarını 12'ye yükselten ve gruplarında da 3. sıraya yerleşen iki takımımızın da tur atlaması için 1'er galibiyete ihtiyacı var. Atina deplasmanında Panionios'u 78-64 yenen Efes Pilsen, 14 sayılık galibiyetle nokta atışı yaptı. Zira, Panionios'a ikili averajda üstünlük sağlamak için 10 sayıya ihtiyaç duyan lacivert-beyazlılar, 14 sayıyla Partizan'ı da içine alan 3'lü averajda da rakiplerine üstünlük sağladı. Grubunda CSKA Moskova ve Real Madrid ile olan iki maçını da kazanması halinde ikincilik şansı dahi bulunan Efes Pilsen, iki yenilgi halinde bile hedefine ulaşabilecek. Çünkü 9. hafta oynanacak Partizan-Panionios maçının sonucu ne olursa olsun ekibimize yarıyor.

FENER'E İKİNCİLİK IŞIĞI
Sahasında Joventud Badalona'yı 89-63 yenerek, gövde gösterisi yapan Fenerbahçe Ülker, Tau Ceramica'nın da Alba Berlin'i devirmesiyle, 1 taşla iki kuş vurdu. Zira 3 galibiyetli Alman ekibine, ikili averajda üstünlüğü bulunan sarı-lacivertlilere 1 galibiyet ikinci tur kapısını açıyor. F.Bahçe'nin 8 Ocak'ta grupta hiçbir iddiası olmayan Olimpija ile oynayacağı maç ve İtalya'daki Lottomatica Roma-Tau Ceramica mücadelesi grupta çok şeyi değiştirebilir. Zira Fenerbahçe ve Tau'nun kazanmaları, sarı-lacivertlilere son hafta Roma'yı Abdi İpekçi'de 10 sayı farkla yenmeleri halinde grup ikinciliğine taşıyabilir.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 19:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?