22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Elvan Abeylegesse'yi aç bıraktılar

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, final yarışı sonrasında adeta işkence çekti.

İkincilikle bitirdiği yarıştan hemen sonra IAAF yetkilileri tarafından doping kontrolüne alınan milli atletten, uzun süren bir çalışmayla test için yaklaşık 2 tüp kan alındı. Günün son yarışı olması nedeniyle oldukça geç saatlere kalan uygulama sonrasında, Abeylegesse ve antrenörü Anatoli Bytchkov, stattan kaldıkları otele dönecek araç bulamadılar. Federasyon yetkililerinin organizasyon ile yaptıkları görüşmeler sonunda güçlükle araç bulundu ve Abeylegesse, yarışın birincisi Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba ile birlikte aynı araçla gece yarısını saatler geçe otele vardı.

Otele geldikten sonra yemek için talepte bulunan Elvan ve antrenörü, burada da kötü bir sürprizle karşılaştı. Otel personeli, yemek saatinin geçtiğini ve milli atlete ve antrenörüne verecek yemeklerinin bulunmadığını söylediler. Doping testi için kan veren ve saatlerce aç kalan milli atlete, federasyon yetkilileri ekmek, reçel ve yağ bularak, Abeylegesse'nin açlığını gidermeye çalıştılar.

BASINA RÖPORTAJ YOK

Zor bir gecenin ardından gün boyu adeta ayakta uyuyan Abeylegesse, yorgun olduğu gerekçesiyle kendisine gelen röportaj tekliflerinin tamamını geri çevirdi.

Milli atletin antrenörü Bytchkov da henüz şampiyonayı tamamlamadıklarını belirtirken, 5 bin metrede de mücadele edeceklerini, 10 bin metrede altın madalyayı kaçırdıklarını öne sürerek, Elvan'ın konsantrasyonunun bozulmamasını istediğini vurguladı ve basın mensuplarının görüşme taleplerini geri çevirdi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 14:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.108.249.xxx Tarih : 26.08.2007 20:20:57
HANİ ESKİ SPORCULAR ÖZELLİKLE GÜREŞÇİLER SÖYLERMİŞ YA ! ' ARKAMDA TÜM TÜRKİYE VARDI DİYE ' BU ÇOCUKTAN YARIŞ SONRASI BU AÇIKLAMAYI DUYMAK BENİ AYRICA DUYGULANDIRDI. NİYE BİLMİYORUM BU TAVŞAN DİŞİ TÜM TÜRKİYE OLARAK ÇOK SEVİYORUZ. MADALYANIN İÇİNE TÜKÜREYİM ... TÜRK İNSANINA BU KADAR KENDİNİ SEVDİRMİŞ VE KENDİNDEN SAYDIRMIŞ BİRİ ZOR GELİR BİR DAHA...