22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Elvan'a tavşan dayanmıyor


Milli atlet Elvan Abeylegesse'ye ''Tavşan'' dayanmıyor. Yüksek temposu ve dayanıklılığı nedeniyle bayanlar yerine erkek atletler ile antrenman yapan rekortmen mesafeciyle karşı cins de baş edemedi.

Uzun süre birlikte antrenman yaptığı Sabri Kara'nın ayrılmasının ardından, özel olarak Etiyopya'dan getirilen ve 2,5 aydır çalışmalarında Elvan'a eşlik eden 18 yaşındaki erkek kardeşi Derece Abeygelegesse de Bolu Aladağ kampından ayrıldı.
Derece Abeylegesse'nin, 3 adet 3 bin metreden oluşan son set antrenmanına karın ağrısı gerekçesiyle katılmadığı ve daha sonra da affını isteyerek kamptan ayrıldığı öğrenildi. İstanbul'a giden Derece'nin, hafta sonunda ülkesi Etiyopya'ya döneceği bildirildi.

İSVEÇ'TE İLK HEDEF 10 BİNDE ALTIN

İsveç'in Göteborg kentinde 7 Ağustosta başlayacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını aralıksız sürdüren Elvan Abeylegesse'nin öncelikli hedefi, 10 bin metrede altın madalya kazanmak.

Aşil tendonundaki sakatlığı düzelen ve yüksek tempo antrenmanlara başlayan Abeylegesse'yi, bu mesafede en çok zorlayacak atlet, Kenya asıllı Hollandalı tecrübeli isim Lornah Kiplagat olacak.

Kiplagat'ın kaliteli bir atlet olduğuna dikkati çeken antrenör Ertan Hatipoğlu, ''Maraton da koştuğu için Elvan'ı sıkıştıracak. Son dönemde formu da iyi. Diğer rakipleri Elvan'ın ayarında değil. Ancak, kötü gününde olursa Elvan'ı geçebilirler'' dedi.

10 BİNDEN SONRA DAĞA ÇIKACAK

Aladağ kampını 5 Ağustosta tamamladıktan sonra ertesi gün İsveç'e gidecek ve şampiyonanın ilk günü olan 7 Ağustos akşamı 10 bin metre finalinde piste çıkacak milli atlet, yarışın hemen ardından tekrar yüksek irtifaya çıkacak.

Antrenör Hatipoğlu, 5 gün sonra koşulacak 5 bin metre için Göteborg yakınlarındaki en yüksek noktaya çıkarak çalışmalarını burada sürdüreceklerini belirterek, ''Bu mesafede de en önemli rakibimiz 3 bin metre salon dünya rekortmeni Rus Liliya Shobukhova olacak. İsveç'ten 2 madalya ile dönmek istiyoruz'' diye konuştu.
Vatan
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 15:29:05
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 15:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?