17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Emniyet ve federasyonun gündemi tribün terörü

İstanbul - Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında bir taraftarın öldürülmesi sonrası, statlardaki tribün terörünün önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, İstanbul ve Ankara emniyet yetkilileriyle biraraya geldi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, statlarda yaşanan şiddet olaylarını önlemeye yönelik konuları masaya yatıracaklarını belirtti.

Taraftarların nasıl stada gelecekleri, nasıl maç seyredecekleri ve aldıkları biletlerin numaralı olup olmadığı gibi konuların önemli olduğunu anlatan Cerrah, "Bundan sonra hangi kulübün taraftarı olursa olsun elindeki biletin numaralı olup olmadığına baksın ve numarasızsa stada alınmayacağını bilsin. Bunu da polis sağlayacak ve bu terör ortadan kalkmış olacak" dedi.

Stada taraftar kapasitesinin çok üzerinde seyirci alındığını anlatan Cerrah,"Bir çok kişi oturacak yer bulamayıp ayakta maç seyrediyor. Hali hazırda valimizin başkanlığnda bir koordinasyon birimimiz var ve gerekli kararlar alınıyor. Alınan kararlar da Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçında uygulandı. Sorun yaşamadık. Aynı kurallar önümüzdeki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de uygulanacak. O maçı da problemsiz sona erdireceğiz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 15:05:25
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 15:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?