23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Emre: Dönersem Galatasaray olur

Milli Futbolcu Emre Belözoğlu, Türkiye'ye dönmesi halinde eski takımı Galatasaray'ın formasını giymek istediğini söyledi.

Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir panelde öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandıran Milli futbolcu, "Şu anda İngiltere'de oldukça iyi bir futbol hayatım var. En az 3-4 sezon daha Avrupa'da futbol oynamak istiyorum. Döndüğümde ise Galatasaray Kulübü'nde forma giymek isterim. O zaman gelince şartlar konuşulur kulüp beni isterse ben seve seve eski takımımda oynarım" diye konuştu.

Hayatını profesynelce sürdürdüğünü dile getiren Emre, öğrencilerin Fenerbahçe'ye gidip gitmeyeceği şeklindeki sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:

"Elimden geldiği kadar profesyonel davranmaya çalışıyorum. Eğer Türkiye'ye dönme kararı veririm ve Galatasaray Kulübü beni istemezse ben o zaman Fenerbahçe'ye gitmeyi düşünürüm. Ama Galatasaray formasını her zaman giymek isterim. Benim ile Galatasaray arasında para konusunda bir sorun olmaz. Ben maddi konulardaki sıkıntıları aşmış durumdayım. Türkiye'ye döndüğümde öncelik Galatasaray'ındır olmazsa diğer teklifleri değerlendiririm. Sezon başında Fenerbahçe bana Türkiye standartlarının üzerinde bir teklif yapmıştı."

Bir öğrencinin Galatasaray'ın ligdeki konumunu nasıl görüyorsun şeklindeki bir sorusuna milli futbolcu, "Bizim zamanımızda da ekonomik problemler vardı. Şu anda da devam ediyor görünüyor. Takım ligin ilk yarısını iyi bir noktada tamamladı. Yönetimde para arayışlarını sürdürüyordur" diye cevap verdi.

ÖZHAN CANAYDIN'I SAMİMİ BULUYORUM

Panelde öğrencilerin Glatasaray kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile ilgili bir soruya Emre, "Ben Başkan Canaydın'ı oldukça samimi buluyorum. En samimi başkanlardan birisidir. Ancak başarılı olamadı. Tekrar mart ayında başkan adayı olur mu onu bilmem ama iyi bir başkan ve oldukça samimi bir kişi" diye cevap verdi.

Hayatında örnek aldığı şu anda futbolcu bulunmadığını kaydeden Emre, "Benim için karakterleri çok önemli. Onlarda eski takım arkadaşlarım Hakan Şükür, Okan Buruk, Arif Erdem, Hakan Ünsal gibi futbolcular yer alır. En çok Okan'ı kendime karakter olarak örnek alıyorum" dedi.

OKAN VE BEN GALATASARAY'DAN KAÇMADIK

Galatasaray'dan Okan ile birlikte İnter'e transfer olduğu zaman para kazandırmadan Sarı-kırmızılı kulüpten kaçtıkları şeklinde çıkan söylentilere de açıklık getiren Emre, "Biz takımdan ayrılacağımızı onlara ilettik. O dönemin yönetimi bizi istemediklerini düşündüm. Bir başarıyı zaten bize maaletmediler. Son senemizde zaten bize güvenilmediğini hissettik. Kulüpten ayrılırken para kazandırmak isterdik. Bana transfer teklifleri gelince durumu Teknik direktör Fatih Terim'e aktardım. Bize güvenilmediğini de Fatih hocaya söyledim" dedi.

Emre, o günlerde yaşananları şöyle değerlendirdi:

"Bize İnter'den teklif gelince zamanın Başkanı Faruk Süren'e durumu ilettiğim zaman yanında bulanan Ali Dürüst'e dönerek, "Bunu kim ister beni güldürme" dedi. O an zaten olay bitmişti. Galatasaray'da sıkıntılardan dolayı ayrıldım. Ben ilk yıllarımda Galatasaray'da neredeyse bedavaya oynadım. Anlaşmak istediğim zaman en azından bana Florya'da bir ev almalarını istedim. Sonrasını konuşacağımızı iletmeme rağmen hiç oralı olmadılar. O dönemde İnter Kulübü bana neredeyse Florya'da tam 5 ev parası verdi. Sarı - kırmızılı takımdan çok kırgın ayrıldım. Bizi takımda adam yerine koymamaları beni çok üzdü. Şu anda vicdanen çok rahatım. Ben her zaman Galatasaraylı Emre olarak biliniyorum."

CEZA ALACAĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM

Türkiye ile İsviçre maçı sonrası yaşanan olaylar ve FIFA Disiplin Kurulu'na verdiği ifadelerin sorulması üzerine yıldız futbolcu, "Milli maç sonrasında yaşanan olaylara ben zaten hiç karışmadım ve ceza alacağımı da düşünmüyorum. Benim adıma ceza çıkmaz diye düşünüyorum. Oldukça üzüntülüyüm belki o zaman maç stresi ile yanlış açıklamalar yapmış olabilirim" açıklamasını yaptı.

Bir öğrencinin tek kelime ile cevap vermesini istediği Galatasaray, Fatih Terim ve Hagi için şunları söyledi:

"Galatasaray, en büyük takımım, Fatih Terim, takımımızın içindeki babamız ve Hagi, gördüğüm en iyi futbolcudur"

Futbolcu olmasıydı öğretmen olmak istediğini dile getiren yıldız futbolcu, "Şu anda evlenmek gibi bir düşüncem de yok. Evlenebilmek için önce hayatımda birilerinin olması gerekiyor" dedi.

Emre, futbolu bıraktıktan sonra da futboldan kopmayacağını belirterek, daha sonrada gelip İstanbul'da yaşacağını söyledi.

İNTER BENİ MİLAN'A VERMEDİ

İnter gibi büyük bir takımda forma giyerken takımda yer bulmakta zorlandığı için oynayabileceği bir takımı seçtiğini belirten milli futbolcumuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnter'deki futbolcuların hemen hepsi milli futbolcular. O takımda forma giymek oldukça zor. Ben bir sezonda 60 maçtan ancak 23'ünde forma giyebildim. Ben zaten 2006'ya da kesin gideceğimize inanıyordum. Bu nedenle milli takıma hazır gelmem için oynayabileceğim bir takıma gitmem daha iyi olacaktı. İtalya içinden de bazı takımlarla görüştüm. Hatta beni Milan bile istedi ama beni vermediler. Sonrada eski hocam Souness'in takımı Newscastle idi. Onların teklifini kabul ettim şu anda oldukça mutluyum. Buraya gelince herkes hedefimi küçülttüğümü düşünmesin. Benim daha hedeflerim bitmedi. İnter'den sonra Real Madrid, Barcelona ve Manchester United'ten birinde oynayacaktım hala hedeflerim devam ediyor."

İnter takımında oynarken Türk basınında çıkan haberlerin bu takımdan ayrılmasına neden olduğunu iddia eden Emre, "Milli Takım kampında benimle bir ropörtaj yapıldı. Ancak benim hiçbir şekilde söylemediğim "Keşke İnter yerine Milan'a gitseydim" haberi yer aldı. İtalyan medyası da bunu haber yaptı. Bu haberin benim İnter'den ayrılmamda etkisi olmuştur" dedi.

AVRUPA'DA İMAJIMIZ ÇOK KÖTÜ

İtalya ve İngiltere'de futbol oynadığı için kendisine yurt dışında Türkiye'nin imajı nasıl sorusuna ise yıldız oyuncu, "Maalesef imajımız çok kötü. Bizden önce oraya gidenler bizi çok kötü tanıtmışlar. Mutlaka imajımızı düzeltmemiz gerekiyor. Birçok arkadaşım ve tanıdığım kişiler Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak korktuklarını ifade ediyorlar. Hala bana İstanbul'da ulaşım develerle mi yapılıyor diye soruyorlar çok acilen kendimizi iyi bir şekiled anlatmamız lazım" diye konuştu.

Milli formayı giyerken üzerinde sanki bir asker forması varmış gibi hissettiğini vurgulayan Emre, "Sanki savaşa çıkacakmışız gibi düşünüyorum. Ama bunları iyi niyetlerle söylüyorum. Kendimizi formanın aşkına kaptırıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan panelin ardından milli futbolcu, öğrencilerin yoğun ilgisine maruz kaldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 17:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
B.Erkmen IP: 85.102.163.xxx Tarih : 29.12.2005 03:19:41
Senin gibi mert bir gençten de bu beklenir.Bu haberi duymak dahi bizi son derece mutlu ediyor. Bizim de gönlümüz hep seninle, senin başarılarının devamını diliyoruz.Ayrıca sadece yuvana dönmeni değil, bu kutsal yuvada senin gibi pırıl pırıl gençleri yetiştireceğin günleri bekliyoruz.