16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Emre Belözoğlu'dan ince mesaj

Newcastle United'da forma giyen Emre Belözoğlu, yapmadığı bir suçtan ceza alırsa, aklandıktan sonra İngiltere'deki futbol hayatımı gözden geçireceğini söyledi. Milli oyuncu, "Türkiye'de büyütüldüğü gibi bir durum İngiltere'de yok" dedi.

Tatil için geldiği İstanbul'da NTV'ye açıklamalar yapan Emre, "Bizim özümüzde ırkçılık gibi düşünceler yok. Siyahi bir insanı yolda görsek, ona sarılırız. Geçmişte İngilizler, Fransızlar böyle şeyler yapmış olabilir. Ama bizim geçmişimizde böyle şeyler yok" diye konuştu.

"İnsanlık ayıbı" olarak nitelendirdiği böyle bir suçtan ceza alması halinde tepkisinin büyük olacağını belirten milli oyuncu, "Yapmadığım bir suçtan ceza alırsam, aklandıktan sonra İngiltere'deki futbol hayatımı gözden geçiririm" dedi.

Maçta bir siyahi oyuncu ile tartıştığını kabul eden Emre, "Ama böyle bir şeyi söylemedim. İngilizcem bana yetecek kadar iyi. Karşımdaki bir kişiye ırkçı sözler sarf edecek kadar değil. Daha sonra bana 'Birisine böyle böyle dersen, ırkçılık yapmış olursun' dediler. Ancak o kelimeleri ilk defa o anda duydum. Aslında Türkiye'de büyütüldüğü gibi bir durum İngiltere'de yok. Birkaç gazetede sadece 'soruşturma açılabilir' diye yazılmış. Daha dün kulübü aradım, bana 'Sen hala bunun üzerinde mi duruyorsun?' dediler" şeklinde konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 20:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?