16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Emre hakkında 'Irkçılık' araştırması

İngiltere Futbol Federasyonu, Newcastle United'da forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu hakkında, geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve Everton'un 3-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçta rakip takım futbolcularına ırkçı sözler sarf ettiği iddiasıyla araştırma başlattı. 

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Newcastle United ve Everton takımları arasında Goodison Park Stadı'nda oynanan ve hakem Dermot Gallagher'in yönettiği maçta milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Evertonlu futbolcular Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı sözler sarf ettiği iddiasıyla hakkında araştırma başlatıldığı belirtildi. Emre Belözoğlu'na yöneltilen iddialarla ilgili bilgisi olmadığını açıklayan maçın hakemi Gallagher, olayla ilgili Futbol Federasyonu tarafından kendisinden rapor alındığını söyledi. İki takım futbolcuları arasında yaşanan uzun gerginlik sonrası, yan hakemiyle müzakerede bulunduğunu belirten maçın hakemi Gallagher, yardımcısının da ırkçı saldırı içeren herhangi bir şey işitmediğini söylediğini kaydetti. 

Futbol Federasyonu sözcüsü ise, yaptığı açıklamada, "Maçın hakeminden olayla ilgili bir rapor aldık. Kendisi, maçta böyle bir iddianın kendisine iletildiğini, ancak Emre'nin herhangi bir ırkçı söylemini duymadığını belirtti" dedi. Everton Kulübü'nden konuyla bilgi isteyeceklerini kaydeden sözcü, "Everton Kulübü'ne bir mektup yazarak, Emre hakkındaki iddia ile ilgili kanıt olabilecek bir bilgi verip veremeyeceklerini soracağız" diye konuştu. 

Futbol Federasyonu sözcüsü, olayla ilgili futbolculardan yada taraftarlardan herhangi bir kanıt elde etmeleri halinde, olayı ciddi olarak ele alacaklarını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 00:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?