22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Emre'ye Ada'da kötü haber

Futbol kariyerini Newcastle'da sürdüren milli futbolcu Emre Belözoğlu, hakkında 'ırkçılık' yaptığı yönünde açılan soruşturmada suçlu bulunursa en az dört maç ceza alacak.

İngiltere Futbol Federasyonu, Newcastle'da forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ırkçı hakaretlerde bulunduğunun kesinleşmesi halinde en az dört maç ceza alabileceğini söyledi. 

Konu ile ilgili soruşturmayı büyük bir gizlilik içinde sürdüren İngiltere Futbol Federasyonu'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, iddiaların doğruluğunu araştırdıklarını, şu anki suçlamanın gazetede çıkan haberlerden öteye geçmediğini, soruşturmayı sonlandırmak için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Yetkili, Emre'nin, Everton kalecisi Howard'a ırkçı hakarette bulunup bulunmadığını netleştirmek ve olayla ilgili delil toplamak için hem Emre'nin siyahi takım arkadaşı Martins hem de Everton kulübüyle temasa geçtiklerini belirterek, "Normal bir hakarette dört maça kadar ceza uygun görülüyor. Ancak işin içine ırkçılık girince bu iki misline kadar çıkabilir. Dolayısıyla, soruşturma sonucunda eğer Emre suçlu bulunursa, cezası en az dört maç olur" diye konuştu.

Taraftarlar da şikayetçi
Bilindiği gibi Emre, ligde geçtiğimiz haftalarda Everton ile oynadıkları ve 3 - 0 kaybettikleri maçta rakip takımın siyahi kalecisi Howard ile söz düellosuna girişmiş ve bu sırada ırkçı sözler sarfettiği iddia edilmişti. 

Oyuncular çıkış tüneline giderlerken meydana gelen olaya şahit olduklarını iddia eden bir grup Evertonlu seyirci de federasyona dilekçe vererek ihbarda bulunmuştu. 

Howard'a, tünele girerken "b.." dediği iddia edilen Emre ise, ırkçılıkla ilgili iddiaları yalanlayarak, "Eğer ceza verilirse İngiltere'deki kariyerimi gözden geçiririm" diyerek federasyona gözdağı vermişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 00:46:22
Güncelleme :6 Ocak 2007 Cumartesi 06:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?