25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

‘En az yarı final’

12 Dev Adam’ın başarılı guardı Engin Atsür, “Polonya’da her şeyi adım adım düşünmeliyiz. Ama sonunda tabii ki hedef ilk dört. Bu seviyede bir kadroyla daha alt derece alırsak, başarılı sayılamayız” diye konuştu

Milli Takım kadrosu açıklandığında en çok tartışılan isimlerden birisi oldu Engin Atsür. Sezonun büyük bölümünde Efes kadrosuna giremediği için hazır olmadığı konuşuldu. Ancak B Milli Takım Akdeniz Oyunları’ndan madalya ile dönerken, Engin başrollerde olmuştu. Milli takımın uzun yıllardır oyun kurucu bölgesinde değişmeyen isim Engin, MİLLİYET’e konuştu...
Önce sezon sonu... Ergin Ataman, oynamayışına idari sorun dedi. Neydi o sorunlar, sakatlığın ve ameliyat olup olmaman konusunda yaşanan fikir ayrılığı mı?
Ergin Abi gayet iyi özetledi. Başka bir detayı yok, ben iyileştim döndüm, bir ay idmanlara çıktım. Ancak bir gün Efes’te yönetim kararı ile idmanlara ve maçlara çıkamayacağım söylendi. Bana açıkça bir neden de belirtilmedi. Artık bunlar geride kaldı zaten.
Bu senenin sonunu oynamadan geçirdiğin için Milli Takım’da yer alman çok konuşuldu, eleştirildi, ne düşünüyorsun?
Burası milli takım. Umuyorum ki herkes Türkiye’nin başarısını istiyor. Milli takım hakkında kamuoyunda yorumlar yapılması güzel bir şey. Ancak ben bu takımın 2004’ten beri parçasıyım. Sakatlıklar tabii ki yaşanacaktır ama buraya kim gelirse gelsin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Ben de bunu yapacağım. Sonuçta bu teknik ekibin kararı. Baktığımız zaman, Tanjeviç’in sistemi de kolay bir sistem değil. Ben bu sistemin içinde olan birisiyim.
Şampiyona nasıl geçer?
Avrupa Şampiyonası çok zor. Dünya şampiyonasına oranla daha zor bir organizasyon. Dolayısıyla tüm rakiplerimiz çok ciddi ekipler, ters gruptan gelecek takımlar da aynı şekilde. Bizim kimyamızı ve organizasyonumuzu eksiksiz sahaya yansıtmamız lazım. Başarı bununla gelir, Diğer takımların oyuncuları gelmiş gelmemiş, bir şey ifade etmez. Biz kendi maksimumuza ulaşmalıyız.
Senin için başarı ne?
Türk Milli Takımı’nın hedefi en azından yarı final oynamaktır ama basamak basamak düşünmeliyiz bunu. İlk hedef grupta en iyi şekilde çıkıp ikinci turda avantaj sağlamaktır. Ama şu anda madalyaymış, finalmiş demek belki çok doğru olmaz. Adım adım gidersek başarılı oluruz. Tabii ki yarı final oynamazsak da bu seviyedeki takım için başarılı olduk sayılmayız.
Sakin bir oyuncusun, Beşiktaş taraftarı da inanılmaz ateşli. Aranızdaki dialog nasıl olacak?
Ben saha dışında sakin bir tipim o gerçek. Saha içinde de bir guardın olması gerektiği şekilde sakin kalmaya çalışırım. Ama sahaya bastığım anda ben de tutkuyla oynayan bir oyuncuyum. Bu yüzden bir problem çıkacağını sanmıyorum. Ben onların ne kadar ateşli olduğunu biliyor ve onları da anlıyorum. Bu nedenle onlara ayak uyduracağım tabii ki...

‘Ait olduğum camiadayım’
Beşiktaş’a transfer olduğum için öncelikle çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Çok büyük bir camiaya geldim ve benim de çocukluğumdan bu yana bağlı olduğum bir kulüpteyim. İyi bir takım olduk. Geçen seneki iskelet kadro korundu. Benimle aynı pozisyonda olan Chatman de dahil. O iyi bir takım oyuncusu ve yıldız.
Benim amacım takıma en iyi şekilde katkı sağlayıp Beşiktaş’ı üst sıralara taşımak. Hedeflerimiz geçen seneye oranla biraz daha yukarıya çıkmak. Bunu başarmak için de çok çalışacağız. Kişisel olarak da iyi bir sezon geçirmek ve Beşiktaş camiasına yaşatacağımız başarılarda payımın bulunmasını istiyorum.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:52:41
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 20:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?