27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

En güzeli buydu

TOP 16’da hem MVP sıralaması, hem de ribaunt krallığında zirvede yer alarak, Sabonis’i bile geride bırakan Mirsad Türkcan, “Tuttuğum takımda bu başarıyı yakalamanın tadı bambaşka” diye konuştu

Fenerbahçe Ülker’in yıldızı Mirsad Türkcan, Siena maçı sonrasında TOP 16’da oynadığı 5 maçta aldığı 46 ribaunt ile kariyerinde 3. kez krallığı elde ederken, en değerli oyuncu (MVP) sıralamasında da ilk sırada yer aldı. İki kez ribaunt krallığına ulaşan Litvanyalı efsane Arvydas Sabonis’i bile geride bırakan tecrübeli oyuncu, “Daha önce CSKA VE Siena’da da bunu başarmıştım. Ancak renklerine aşık olduğun formayla tarihe geçmenin tadı bambaşkaymış. Çok mutluyum” dedi.

‘Bu yıl çok şanssızdık’
Takım olarak çok şanssız bir sezon geçirdiklerini ve hedefleri olan çeyrek finale ulaşamamanın kendilerini üzdüğünü de söyleyen Mirsad, “Ömer Aşık gibi çok önemli bir isimden faydalanamadık, Giricek uzun süre oynamadı, hep sakatlıklarla boğuştuk. Bunları düşününce yine de başarılı olduk diyebilirim. Ama tabii ki hedef ilk 8’di. Keşke ona ulaşsaydık, o zaman daha benim rekorum da MVP seçilmem de daha anlamlı olurdu” diye konuştu.

‘Kalmayı isterim’
Kendisinin çok hırslı bir yapıya sahip olduğunu ve bunun da herkes tarafından bilindiğini söyleyen yıldız basketbolcu, “ Benim için hedef bitmez. Ben bütün hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Hem Türkiye’de hem yurtdışında bana hep güvendiler ve bu noktaya geldim. Şimdi benim vitrinimde her şey var. Türkiye’de kazanmadığım kupa kalmadı, NBA’de oynadım, Rusya’da CSKA ile şampiyonluk yaşadım, İtalya’da Siena ile Final-Four oynadım. Euroleague’de MVP oldum, ribaund kralı oldum. Bir tek şey eksik o da Euroleague şampiyonluğu. Şimdi bunu çok istiyorum. Tabii ki bunu Fenerbahçe’de yaşamayı isterim. Çünkü tuttuğum takım. Ama bu sene sözleşmem bitiyor. Henüz konuşmadık, bir iki haftaya kadar konuşulur, netleşir. Ben kalmayı istiyorum, umarım burada kalırım” ifadelerini kullandı.


Ömer ve Enes müthişÖmer Aşık ve Enes Kanter’in durumlarına da değinen Mirsad, “Ömer bence Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından birisi olacak. Bu sezon onun için patlama yılıydı ama şanssız bir sakatlık geçirdi. Şimdi iyileşti ve takıma güç katacak. Enes ise ribauntlar konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip. Benim rekorlarımı kırmaya en yakın isim olarak onu görüyorum.

Hemen gitmesinler
Ancak benim ikisine de tavsiyem, en az 5-6 yıl daha Fenerbahçe’de kaldıktan sonra NBA’e gitsinler. Ben erken gitmenin sıkıntısını yaşadım. Onlar önce burada kendilerini ispatlasınlar, Avrupa Basketbolu’nun en büyük isimleri olup tecrübe kazansınlar, sonra gitsinler” diye konuştu.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 01:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?