22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

En kral derbi

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı İsmet Arzuman yönetecek. F.Bahçe’ye şampiyonluk için 1 puan bile yetiyor.

BİRİNCİ Süper Futbol ligi’nde 2004-2005 sezonunun önemli maçı bugün Kadıköy’de oynanacak. 77 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, 4 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Galatasaray, ligin kaderini belirleyecek karşılaşmada kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak ve Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı, hakem İsmet Arzuman yönetecek. Ezeli rekabette kariyerinde 2. kez düdük çalacak olan Arzuman’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Serkan Ok yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Cüneyt Çakır.

Sarı lacivertlilerde sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Sarı kırmızılılarda ise sakatlığı bulunan Hasan Şaş forma giyemeyecek.

Fener’e 1 puan yeter

Derbi maç sadece lig şampiyonunun değil, önümüzdeki sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek ikinci takımın belirlenmesi açısından da büyük önem taşıyor. Fenerbahçe, karşılaşmayı en azından berabere tamamlayarak 16. lig şampiyonluğunu garantilemeyi amaçlıyor. Gençlerbirliği yenilgisiyle zirvede puan farkını azaltma fırsatını kaçıran Galatasaray ise, bugünkü karşılaşmayı kazanarak şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımayı hedefliyor.

Trabzonspor ile arasında sadece 2 puan bulunan sarı kırmızılılar, bugünkü derbide puan kaybederse ve Trabzonspor da evinde Samsunspor’u yenerse, Galatasaray ligde üçüncü sıraya düşecek. Cimbom böylece, şampiyonluk umutlarının yanı sıra, yeni sezonda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilme hakkını da oldukça zora sokacak.

Kupa, Kadıköy’e getirilmeyecek

DERBİ maç sonrasında Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunmasına rağmen, şampiyonluk kupasının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na getirilmeyeceği öğrenildi. Futbol Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, sarı lacivertli kulübün bu yöndeki talebine rağmen, şampiyonun net olarak belli olmaması nedeniyle bu isteğin kabul görmediği bildirildi.

Fener rekabette 128-113 önde

FENERBAHÇE ile Galatasaray, bugün yapacakları Birinci Süper Lig maçıyla birlikte, tarihlerinde 350. kez karşı karşıya gelecek. Sarı lacivertliler, 95 yıllık ezeli rekabette geride kalan 349 maçtan 128’sini kazanırken, sarı kırmızılı ekip 113 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta da eşitliği bozamadı. ‘Sarı Kanaryalar’ın attığı toplam 486 gole, ‘Cimbom’ 452 golle karşılık verdi. Ligde oynanan 93 maçta ise, Fenerbahçe 34, Galatasaray 38 galibiyet alırken, 31 karşılaşma berabere sonuçlandı.

PAF derbisi Dereağzı’nda

F.BAHÇE ile G.Saray arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün PAF Ligi’nde de yaşanacak. İki kulübün PAF takımları, Fenerbahçe’nin Dereağzı Tesisleri’nde saat 11.00 de karşı karşıya gelecek.

Güle güle Van Hooijdonk

FENERBAHÇELİ Pierre van Hooijdonk, bugünkü Galatasaray derbisinde taraftarının önünde son maçına çıkacak. Sezon sonunda sarı lacivertli takımdan ayrılacak olan Hollandalı yıldız, ülkesindeki eski takımı NAC Breda ile daha önce anlaşma yapmıştı. Kariyerindeki ilk Birinci Lig şampiyonluğunu geçen sezon Fenerbahçe’de yaşayan Hooijdonk, sarı lacivertli formayla oynadığı 62 resmi maçta 35 gol attı.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 02:58:55
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 15:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?