19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Engelli millilere bıçaklı saldırı

Bedensel ve Görme Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası için Güney Afrika'da bulunan Türk kafilesine, 8 kişilik bir grup bıçaklı saldırıda bulundu. İçinde 15 bin dolar bulunan çanta, grup tarafından gasp edildi.

Akşam yemeğini yedikten sonra kaldıkları otele dönmek üzere yola çıkan Türk kafilesi, otelin önünde 8 kişilik bir grup tarafından gasp girişimine maruz kaldı. Aralarında Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, milli takım antrenörleri Haluk Okur ve Ahmet Kapıkaya'nın da bulunduğu kafileye grup, bıçaklı bir saldırıda bulundu.

Başkan Dedeoğlu'nun kalbine doğru değdirilen bıçakla içinde sporcuların harcırahları ve seyahat masraflarının oluşturduğu 15 bin doların yer aldığı çanta, grup tarafından gasp edildi. Gruptan birkaç kişinin antrenörler Kapıkaya ve Okur'a da saldırmasıyla oluşan kargaşada yere düşen çantayı bırakan saldırganlar kaçarak olay yerinden uzaklaştı.
Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendilerine saldıran grubun bıçakla tehditte bulunduğunu belirterek, “Güney Afrika gerçekten çok tehlikeli bir ülke. Ülke yönetimi, yayınladıkları broşürlerle kendi insanlarıyla ilgili dikkat edilmesi gerektiğini duyuruyor. Şampiyonada yer alan ülkelerin hemen hemen hepsi bir şekilde saldırıya uğradı” dedi.

Harcırah parasının bulunduğu çantayı kurtardıklarını ifade eden Dedeoğlu, “Saldırganlar, 12 günlük harcırahların ve seyahat masraflarının oluşturduğu 15 bin doların yer aldığı çantayı elimden bıçak zoruyla almaya çalıştı. Ancak bizim karşı koymamızla şaşkınlığa uğrayan saldırganlar, boğuşma sırasında çanta yere düştü. Bizim de karşı koymamız sonucu saldırganlar olay yerinden kaçtılar. Daha ilk günden yaşanan bu olay nedeniyle kafilemiz çok zorunlu olmadıkça otelden dışarı çıkmıyor. Tek sevindirici taraf, yaşanan bu tatsız olayda kafilemizdeki hiçkimsenin zarar görmemiş olmasıdır” dedi.


aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 16:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?