16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

ENKA'da Binnaz şoku!

Milli atlet Binnaz Uslu'da, peş peşe uygulanan doping kontrolleri sonrasında yasaklı madde bulan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne (IAAF) bağlı çalışan Uluslararası Doping Testleri ve Yönetimi (IDTM) şirketi, listesindeki ikinci isim olan Elvan Abeylegesse'yi sıkı takibe aldı. 

Binnaz Uslu'yu Antalya'daki kampı sırasında 22 Şubat ve 13 Mart'ta peş peşe denetleyen yetkililer, 19 Mart'ta numune aldıkları Elvan Abeylegesse'yi, dün de İstanbul'a gelerek kontrole aldılar. IDTM uzmanları, ENKA Spor Kulübü'ne gelerek, İtalya'nın Ferrara kentinde 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak 11. Avrupa 10 Bin Metre Kupası'na hazırlanan Abeylegesse'den, yarışma dışı kontroller kapsamında numune aldılar. IAAF tarafından yoğun bir doping kontrol programına alınan Abeylegesse, Avrupa 10 Bin Metre Kupası öncesi bir kez de Atletizm Federasyonu tarafından doping kontrolüne tabi tutulacak.

OTOBÜSÜN RÖTARI PERİŞAN ETTİ
Kenya'nın Mombasa kentinde 24 Mart'ta yapılan Dünya Kros Şampiyonası'nda 28. olarak hayal kırıklığı yaratan Elvan Abeylegesse'nin, yarış parkuruna gitmek için bekledikleri otobüsün azizliğine uğradığı ortaya çıktı. 15 dakikada bir yarış parkuruna servis yapan otobüsün, organizasyondaki bozukluk nedeniyle rötar yaparak, atletleri yaklaşık 1,5 saat güneş altında bekletmesi, aralarında Abeylegesse'nin de bulunduğu bir grup sporcuyu adeta perişan ettiği öğrenildi.

YARIŞA KOŞARAK YETİŞTİLER
42 dereceyi bulan sıcaklıkta servis otobüsünü bekleyen sporcular güneş çarpmasına maruz kaldı. Geçte olsa sporcuları alan otobüs, bu kez de atletleri parkura 1,5 kilometrelik mesafede indirdiği kaydedildi. Yarışın başlamasına 20 dakika kala, parkura 1,5 kilometre uzakta araçtan inen atletler, adeta yarışa erken başladı. Bin 500 metrelik mesafeyi sırtlarında çantalarla koşarak geçen atletler, göğüs numaralarını, yarışın başlamasına dakikalar kala alabildiler. 

Elvan Abeylegesse ile birlikte güneş altında saatlerce bekleyen ve son dakikada yarışa yetişen atletlerden hiçbiri, Dünya Kros Şampiyonası'nda derece yapamadı. Yarışın ilk üç turunda ön grupta yer alan milli atlet, son turda temposunu kaybetmiş ve gruptan koparak mücadeleden 28. sırada ayrılmıştı. 

Aşırı sıcak, organizasyon bozuklukları ve parkurun kötülüğü nedeniyle aralarında yarışın favorilerinden dünya ve olimpiyat şampiyonu Etiyopyalı Kenenisa Bekele'nin de bulunduğu birçok atlet, Mombasa'daki mücadeleyi tamamlayamamıştı.
AA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 13:49:01
Güncelleme :4 Nisan 2007 Çarşamba 13:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?