19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

'Enteresan bir maçtı'

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında sahasında oynadığı Ankaraspor maçının son 10 dakikasına 2-0 galip girmesine rağmen, uzatma dakikalarında İbrahim Toraman'ın attığı golle zor da olsa 3-2 kazanmayı başardı.

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son dakikalarda da olsa galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ligdeki konumları nedeniyle puan kaybına tahammüllerinin olmadığını söyleyerek, "Hava muhalefeti ve zeminin futbola müsait olmaması oyun kalitesini etkiledi. Şampiyonluk yolunda kayıp vermemek için kazanmamız gerekiyordu. Oyunu çok rahatlıkla bitirebileceğimiz dönemde yediğimiz goller son dakikalarda beraberliği getirdi. Daha sonra yaptığımız değişiklikler oyunu hareketlendirdi ve son dakikalarda da olsa galibiyeti bulduk. Son dakikada da olsa kazanmak güzel'' dedi.


Sağlam, şampiyonluk yarışında olan bir takım olarak 2-0 galip durumdan maçı 2-2'ye getirmemeleri gerektiğinin altını çizerek, ''Bizim gibi bir takıma yakışmadı. Kazanmak çok güzel ama rahat alacağımız bir maçı taraftarımıza sıkıntı yaşatarak kazanmak sevincimizi azalttı. Bunlardan dersler çıkarıp takımın lehine kullanmalıyız. Tecrübe denilen şey budur. Yapılan hataları tekrarlamak istemiyoruz'' diye konuştu.
Maçın 2-2'ye gelmesinden sonra siyah-beyazlı taraftarların protestoda bulunması ile ilgili bir soru üzerine Sağlam, ''2-0'dan sonra 2-2'ye gelen maçta protestonun olması doğal. Ama seyircimizin bizleri veya futbolcuları rahatsız eden protestoları olmadı. 2-2'den 3-2 kazanmamız da rol oynadılar. Bu soğuk havada tribünlere gelip bizi destekledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.


Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, Beşiktaş ile enteresan bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Maçta 2-0 mağlup durumdan beraberliği yakalayıp daha sonra uzatma dakikalarında golü yiyip mağlup olmamız bizi üzdü. Bana göre maç 5 dakika uzamamalıydı. Ama o uzatmalarda da gol yememeliydik, bunda hatamız var. Böyle hava şartlarında futbolculardan fazla şey bekleyemezsiniz. Maç 2-0 bitse bu kadar üzülmezdik. Bitime 2 dakika kala 3-2 yenilmek bizi daha fazla üzdü'' açıklamasında bulundu.


Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Ankaraspor karşısında 2-0 önde oldukları dakikalarda her şeyin çok güzel gittiğini, daha sonra maçın 2-2 olması ile şoka uğradıklarını belirterek, uzatma dakikalarında buldukları golle karşılaşmayı 3-2 kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Kötü hava şartlarında mücadele ettiklerini hatırlatan Öner, ''Moral açısından bu karşılaşma bizim için çok önemliydi. Bugünkü mücadelede herkesin çok dikkatli olması gerektiğini gördük. Rüştü biraz daha dikkatli olmalı" diye konuştu.


İbrahim Toraman'ın attığı gol sonrasında bir taraftarın kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e laf atmasıyla ilgili soruya Kenan Öner, ''Bir laf olmuş. Biz duymadık. Arkadaşlar araştırıyor'' yanıtını verdi.


Maçın ardından stattan ayrılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in hayli sinirli olduğu gözlerden kaçmazken, siyah-beyazlı futbolcular basın mensuplarına açıklamada bulunmadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 23:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?