16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Erik Gerets, Song'u affetmeyebilir

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu söyledi. Song'u affetme ihtimalinin olduğunu belirten Belçikalı çalıştırıcı, "Ama olayın biraz akılda kalması gerekiyor" dedi.

Galatasaray TV'ye açıklamalar yapan Erik Gerets, sakatlıktan dönen oyuncularının takıma katıldığını ve takımda rekabetin arttığını belirterek, "İyi yoldayız ve bunu sahaya yansıtmanın zamanı geldi. Hedefimiz her zaman en üst seviye, yani şampiyonluk, bu hedefimizden şaşmayacağız" dedi.

Belçikalı çalıştırıcı, Ümit Karan'ın Gaziantepspor deplasmanında tek forvet olarak hücumda yalnız kaldığı yönündeki eleştirilere değinerek, "Tüm hafta oyuncuları gözlemledik. 'En formda kim, kim neler yapabilir' diye kafa yorduk ve bu kadroyu seçtik. Ayrıca, Iliç ve Ümit Karan da boşuna bu kadar gol atmış değiller. Onlar en golcü futbolcularımız. Iliç'in boş alanlar bulmasını hedefledik, ama maalesef oyun içinde Iliç'i yeterince topla buluşturamadık ve böylece oyunumuzu istediğimiz tarzda yönlendiremedik" yorumunu yaptı.

Tecrübeli teknik adam, deplasmanlarda yaşanan puan kayıplarının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, "Ama bizim buradaki genel sorunumuz, devamlı olarak en üst seviyede bir seri yakalayamamamız. Eğer bir seri yakalarsak, deplasman, iç saha fark etmeyecek" dedi.

Gaziantepspor yenilgisinin nedeninin rakibe uyarak uzun toplarla gereğinden fazla oynamalarından kaynaklandığını kaydeden Gerets, "Gaziantepspor gibi atletik ve uzun boylu bir takıma karşı böyle oynamak hata. Bir önceki maçta gayet güzel bir oyun ortaya koyduk. 'Havadan oynayın' gibi bir direktif vermediğim halde oyunun nasıl bu duruma geldiğini anlayamadım" diye konuştu.

Gerets, Zaman Gazetesi tarafından düzenlenen Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde kendisine ve takımına verilen ödüllerle ilgili olarak, "Burada en önemli ödül şampiyonluğu kazanmaktı. Yılın antrenörü ödülü de tabii ki çok sevindirici. Bu ödülü takımımla birlikte kazanılmış bir ödül olarak değerlendiriyorum" dedi.

"SONG'U AFFETMEMİZ SÖZ KONUSU"

Erik Gerets, Gaziantepspor maçında kendisiyle tartışan Song'un durumu konusunda, "İlk başta tabii ki insan şok oluyor. Çünkü öyle bir hareketi, öyle tecrübeli ve sevdiğim bir oyuncudan beklemezdim. Affetme durumu tabii ki söz konusu. Geriye dönüp baktığımızda o olayı sildik, ama birazcık akılda kalması da doğaldır" dedi.

Gerets, Gaziantepspor maçında Arda'nın mevkinde görev yapan Carrusca'nın performansıyla ilgili soruıya, "Kişisel değerlendirmeleri sadece takımla iç içe yaptığımızdan dolayı bireysel eleştirileri konuşmayı çok fazla istemiyoruz, ama şu da bir gerçek ki, Carrusca o gün iyi bir maç çıkarsaydı herhalde o kadar çabuk oyundan alınmayacaktı" yanıtını verdi

Gerets, Ergün Penbe'nin fazla forma şansı bulamamasıyla ilgili soruyu da, "O pozisyonda tabii ki bir rekabet var, Orhan ve Ferhat da aynı pozisyonda oynuyorlar. Bu dönemdeki seçimim ikisinden yana oldu. Bundan dolayı Ergün fazla şans bulamadı" şeklinde yanıtladı.

Gerets, Fenerbahçeli futbolcu Alex'le ilgili olarak, "Takımızda olmayan bir futbolcuyla ilgili bir değerlendirmeye girmek istemiyorum" yorumunu yaptı.
A.A.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 16:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?