30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Erkekler futbolu da kaptırdı!

Alman Medya Kontrol Merkezi’nden yapılan bir araştırmaya göre, Almanya-Türkiye maçını TV’den en çok kadınlar izledi.

ZDF’te naklen yayınlanan maçı 14.15 milyon kadın seyrederken, maçı izleyen erkeklerin sayısı ise 13.45 milyonda kaldı. Almanya-Portekiz maçında da kadın izleyiciler çoğunluktaydı. Yine kutlamalarda da kadınlar sayı olarak daha fazlaydı. Stadyuma giden kadınların sayısında da büyük artış bulunuyor. Almanya-Türkiye maçında hem Alman, hem de Türk kadın taraftarların sayısında büyük artış gözlemlenmiş ve coşkuları ile erkekleri aratmamışlardı. Stadyuma giden kadın taraftların sayısının artması nedeniyle Armina Bielefeld stadyumunda kadın tuvaleti sayısı da artırıldı.

TUVALETE KOŞTULAR

Bu arada Türkiye-Almanya maçındaki görüntü kesintileri sırasında Almanya’nın Hamburg kentindeki su tüketiminin büyük ölçüde arttığı bildirildi. Hamburg Su İşletmeleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye-Almanya karşılaşmasının ilk yarısı sırasında ortalama 9 bin 371 metreküp olan su tüketimi devre arasında 19 bin 680 metreküpe yükseldi. Alman ZDF televizyonunda ikinci yarı sırasında meydana gelen 2 görüntü kesintisi sırasında da su tüketiminin büyük ölçüde arttığı, ilk kesinti sırasında su tüketiminin 16 bin 604 metreküp, ikinci kesinti sırasında da 14 bin 411 metreküp olduğu kaydedildi.

Viyana’ya akın var

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ile Başbakan Angela Merkel’in, Almanya ile İspanya arasında oynanacak 2008 Avrupa Şampiyonası final karşılaşması için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gidecekleri bildirildi. Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg, Berlin’de yaptığı açıklamada, Alman halkının milli takımı içtenlikle desteklediğini belirterek, final maçını izlemek amacıyla Köhler ve Merkel’in yarın Viyana’ya gideceklerini söyledi. Final maçını izlemek için Alman Meclis Başkanı Norbert Lammert, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin de Viyana’ya gitmeleri bekleniyor. Alman Milli Takımı için pazartesi günü tarihi Brandenburger Tor’un (Brandenburg Kapısı) önünde bir kutlama programı düzenlenecek.

Aksam
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 05:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?