18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ersun Yanal: Değişimde Hakan şükür’ü düşünmedik

Denizli - Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türk futbolunun değişim içinde olduğunu ve oynatmak istediği futbolda Hakan Şükür’ü düşünmediğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Yanal, Türk futbolunda genç ve yetenekli isimlerin takımlarında yeterince forma şansı bulamamasının sıkıntısının çekildiğini anlattı.

Yanal, şöyle konuştu:

"Türk futbolunun çok hızlı değiştiği bir dönemdeyiz. Değişimin içindeyiz. Dolayısıyla bugün oynatmak istediğimiz futbol ve o futbolun temsilcisi içinde Hakan’la oynamayı düşünmedik. Bu da benim tercihimdi."

Birinci Süper Lig’de mücadele eden takımlarda 18 yaşında olan ve Türk futbolunun geleceğini belirleyecek özelliklere sahip 7 futbolcu bulunduğu, ancak bunların kendi takımlarında belirli dakikalarda oynamasına fırsat tanındığına işaret eden Yanal, şöyle devam etti:

"18 yaşındaki futbolcuların oynatılma durumları içler acısıdır. Türkiye 1923’den bugüne kadar 4 uluslararası organizasyonda yer almıştır. 3 tanesi son 10 yılda olmuştur. İşte başarı ortadadır. 70 yıl 1 kere, 10 yılda 3 kere organizasyondasınız. Bu başarının kalıcılığını sağlamanın yolu gençlerdir. Değişim de budur" dedi.

Ersun Yanal, milli takım sonrasında İngiltere’de bir takımda teknik direktörlük yapmayı istediğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 19:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?