19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ersun Yanal: Oruç ince bir çizgi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2006 Dünya Kupası grup elemelerinde 17 Kasım Çarşamba günü grup lideri ile karşılaşacaklarına dikkat çekerek, "Bu maçın sonucu, grup maçları sonundaki durumu belirlemeyecek, ama kazanırsak hedefe biraz daha yaklaşırız" dedi. Yanal, oruç konusunda ise, "Dinimizin izin verdiği kuralların belirlendiği çerçevede, bütün oyuncuların kendi vicdanlarıyla, sorumlu oldukları Milli Takım’ı da düşünerek, karar vermesinden yanayım" şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımı kampı, Polat Renaissance Oteli’nde, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın basın toplantısıyla başladı. Ersun Yanal, Ukrayna’nın eski Sovyetler Birliği’nin futbol kültürüne sahip olduğunu vurgulayarak, "Çok iyi savunma ve hızlı hücum yapıyorlar. Rakibi bozmaya yönelik sert oynuyorlar. Liderliği almak ve gruptaki hedefimize ulaşmak için galip gelmek istiyoruz. Galibiyet önemli bir avantaj olur. Ama puan kaybedersek, bu matematiksel olarak bir şey değiştirmez" dedi.

"ORUÇ İNCE BİR ÇİZGİ"

Yanal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda Kazakistan maçındaki gibi güzel bir seyirci kitlesiyle oynamak istediklerini ifade ederek, bayram sevincini milli maçta da yaşamak istediklerini ifade etti. Yanal, basın mensuplarının milli futbolcuların oruç tutup tutmayacağı yönündeki sorusu üzerine şunları söyledi:
"Bizler çok ağır işçi sınıfındayız. Bu mesleği yapmak önemli bir yükü kaldırmakla eşdeğer. Dinimizin izin verdiği kuralların belirlendiği çerçevede bütün oyuncuların kendi vicdanlarıyla, sorumlu oldukları Milli Takım’ı da düşünerek karar vermesinden yanayım. Bu uygulama, hoşgörü, kişinin vidanı ve sorumluluk alanıyla ilgili diye düşünüyorum. Oruç ince bir çizgi. Hem Milli Takım’dan beklentileri olan insanların hem de kendisi için artılarla sonuçlanması gerektiği düşüncesindeyim. Oyuncular yapmaları gereken sorumluluklara kendi vicdanlarında karar vermeleri gerekiyor."
Milli Patron Ersun Yanal, kazanmaya yönelik, futbol kalitesini rakibe kabul ettiren ve sonuca giden bir futbol oynamaya çalıştıklarını ve Danimarka maçında da bunu net bir şekilde gördüğünü ifade ederek, "Rakip 10 kişi kaldı, ama bizim kazanmayı ne kadar istediğimiz görüldü. İçerde de, dışarıda da aynı futbolu oynayacak bir takım oluşturmak istiyoruz. Bunu hem Yunanistan hem de Danimarka’da hissetmeye başladık. Saha ayrımı yapmadan kazanmanın koşullarını her yerde sunabilen bir amacımız var. Kiminle nerede oynadığımızdan çok, nasıl kazanmamız gerektiğine bakmalıyız. Kazanabilecek güçte bir takımımız ve yaratıcı oyuncularımız var. Yunanistan maçı da burada zor geçecek. Ama öyle şartlar olur ki o maçlarda 1 puan size yeter. Bu bir puan mücadelesidir. Puan mücadelesinde önemli olan kaybetmemektir. Ukrayna, Yunanistan ve Danimarka ile berabere kaldı. Grupta alacağımız kadar puan almalıyız" açıklamasını yaptı.

"YENİ LİGLER STATÜSÜ OLUŞTURMA MİSYONUNA SAHİBİZ"
Ersun Yanal, milli futbolcuların yedek kulübesinde kalmasının normal olduğunu, futbolcuların daha çok çalışıp kadroda yer almak için mücadele etmesi gerektiğini dile getirerek, "Bugün futbolda mücadele gücü yüksek, rakibe her alanda baskı altına alan bir mücadele var. Beşiktaş, Athletic Bilbao maçını bu mücadeleyi verince kazandı. Fenerbahçe’de Selçuk’un tekrar oynamaya başlaması, Kemal’in oynayacak durumda olması bizi sevindiriyor" diye konuştu.
Ersun Yanal, Avrupa’da liglerin oynanmasına rağmen, Türkiye’de liglerin ertelenmesine ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"İtalya ve İspanya’da da devre arası yok. Ülkemizde en verimli katkıyı sağlayacak bir ligin oluşturulması için kurumların bir araya gelip, karar vermesi lazım. Yeni bir ligler statüsü oluşturma misyonuna sahibiz. 84-85 doğumlu oyuncular şu anda liglerde oynayamıyor. Bu bizim için altyapı konusunda önemli bir sorun. Bir rezerv ligine ihtiyaç var."
Yanal, başka bir soru üzerine, kamp döneminin uzun olmadığını, oyunculara arife günü akşam izin vereceklerini, bayramın ilk günü tekrar biraraya geleceklerini belirterek, "Belli bir sonuca ulaşmak için çaba sarfediyoruz. Böyle bir süreçte futbolcuları 1 ya da 2 kez kampa alıyoruz. Bence uzun değil. Ben de çok uzun kamplara karşıyım, ama başka türlü bir araya gelme şansımız yok" dedi.
Ersun Yanal, 4 maçtır kendi liginde iyi bir performansla oynayan Yıldıray’ı da aday kadroya aldıklarını, Ümit Davala’nın da önümüzdeki kamp döneminde değerlendirebileceklerini sözlerine ekledi.

kenthaber-istanbul-ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 16:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?