29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ersun Yanal rotayı çizdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk yolunda ve şampiyonluğun gelmesi noktasında takıma zaman tanınması gerektiğini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Yanal, şampiyonluk yolunda iyi bir kadro oluşturduklarını ifade ederek,

"İlk etapta bunu başardık. Bundan sonraki etapta ise şampiyonluk sürecinin başladığını altını çizmiştik. Bu önemli bir yolculuk. Bu önemli bir süreç, bu süreçte herkese çok ciddi sabır ve ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Sabır ve desteğin oluşabilmesi için özellikle kamuoyunun Trabzonspor'un güçlü olduğu her alanın etkin olması gerektiğini ve bu etkinliğinin her alanda hissedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka bu yolda engeller çıkacaktır. Mutlaka bu yolda kırılmalar olacaktır. Düz bir yol değil bu yol. Çok uzun bir yol. Bu yolda herkesin desteğine ve sabrına ihtiyaç vardır. Öncelikle herkesin beğenebileceği ve iyi diyebileceği bir takım oluşturmak ve bu takımı birlikte oynamaya ve birlikte uzun yıllar hizmet vermeye öncelikle adapte etmeliyiz.

Alınacak skor ve sonuçlar önemli ama camianın da buna desteği çok önemli. Yarın şampiyon olmak isteriz. Hepimiz bunu arzularız. Önümüzdeki yolda rakiplerimizi gücünü iyi hesap etmeliyiz. Bu enerji ve sinerjiyi doğru bir şekilde yönlendirip ve takımımız doğru yönde destekleme ortamı oluşturmalıyız. Hem toleranslı, hem de sevgi ile yaklaşmalıyız. Çünkü buna bu takımın ihtiyacı var. Bu takım uzun yıllar sonra bu sinerjiyi yakalamışken onu çok çabuk kırıp, dökmemek için onu daha yükseklere taşımalıyız" dedi.

Kamp döneminde ciddi sakatlıklar yaşanmamasının sevindirici olduğunun altını çizen Yanal, "En ufak problem yaşanmadan herkesin çalışmalara katılımının tam olması önemliydi. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çok ufak bir sakatlığı Tayfun yaşadı. O da antrenman yapmayacak kadar değil. Kendisi takımdan ayrı kalmamak için özel bir takım antrenmanlar yaptı. Bir kaç oyuncuya da önlem aldık. Onun dışında ciddi bir problem yaşamadık" diye konuştu.

Hedefleri olan oyuncularla çalıştığını kaydeden deneyimli teknik adam, "Kadroda yer alan oyuncularımızın vizyonlarında milli takımlarda oynamak var. Yabancı oyuncularımız da aynı beklentilere sahipler. Takımda başarılı olmak ve bu başarıyı kendi geleceklerinde birleştirip ileriyle taşımak var. Hedefleri yüksek olan oyuncular topluluğu oluşturduk. Bu takım genç bir takım, en az Trabzonspor'a 5 yıl hizmet verebilecek bir takım. Bu takıma mutlaka önümüzdeki yollarda bir kaç takviye olacaktır. Takımın uyumu ve problemsiz bir şekilde devam etmesi bizi memnun ediyor. Aldığımız genç oyuncuların katkısı büyük ama tecrubeli oyuncuların da bunlara karşı yaklaşımları ve organizasyondaki bizi rahatlatmaları oldukça önemli. Bu konuda da şanslıyız ve avantajlıyız" şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Şampiyonluk yolunda ve şampiyonluğun gelmesi konusunda oyunculara zaman tanınması gerektiğini belirten Yanal, "İkinci etap kampa dönemimiz müsabaka ağırlıklı olacak. Oyuncularımız denemiş olacağız. Onları orada oynatıp takım oyununa orda en azından belli bir noktaya getirip oyuncuların rekabetini doğru bir şekilde ortaya koyup bu kadronun yarışmacı bir şekilde gelip liglere başlamasını hedefliyoruz. İstanbul'da yapacağımız hazırlık maçı ile taraftarımızla takımı buluşturacağız. Orda büyük bir taraftar grubu ile lige merhaba demek istiyoruz. Her şey çok güzel gidiyor. Bu desteği görüyoruz. Maçlar başlarken özellikle camia desteğini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

"YATTARA DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR"
Bolu'nun Gerede ilçesinde İbrahim Yattara'nın takımın çalışmasına geç çıkması üzerine sahada yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine Yanal, "Biz Yattara'yı kaybetmedik ki kazanalım. Yattara, son derece disiplinli bir şekilde hiçbir zamanda ara vermeden de antrenmanlarına devam etti. O gün yaşanan olayda ise çok iyi organize olamadığımızdan kaynaklandı. Onun dışında kampın başından sonuna kadar bir problem yaşamadık. Barış Memiş'e de genç oyuncuları toparlaması noktasında görev vermiştik. İbrahim Yattara ile onun dışında ne antrenmanlarda ne de herhangi bir şekilde problem yaşamadık. Her geçen gün performansını yükselterek çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe maçında dizine gelen bir darbeden dolayı sıkıntısı olmasına rağmen antrenmanları hiç aksatmadan sonuna kadar devam etmiştir" dedi.

"LİG SONUNA KADAR GÖSTERECEĞİMİZ PERFORMANS ÖNEMLİ"
Bugün çekilen fikstür ile ilgili olarak ise Yanal, şunları söyledi: "Bunun bir başlangıcı ve bitişi var. Bu bitişe kadar gösterilecek performans önemli. İlk maçta bir sürpriz de olabilir iyi bir performansta. İlk maç avantaj mı diye sormamak lazım. Çünkü takımların performansı sizin ligdeki durumunuzu belli edecek. Öyle bir denge gelir ki siz çok formda olan takımlarla arka arkaya oynamış olursunuz ve problem yaşarsınız. Ama güzel denge gelir ki araya serpiştirilir ve siz avantaj sağlarsınız. Biz birinci maçımız ne ise 34 maçımızı da aynı duygu, aynı karakterle oynamamız
gerekiyor. Şampiyonluk yolunda büyük beklentiler oluşturup 'evet bu sene bu iş bitti demek' Trabzonspor için bir kırılma yeridir. Bu kırılma yerini esnek tutmak gerekir. Şampiyonlukta gelirse hayır demeyeceğimiz bir şey ama bunun için sürenin ve zamanın tanımlanması gerekiyor. 1996 yılında yaşanan travma belki bizi bu noktalara getirdi. Çok iyi bir kadromuz vardı çok iyi bir takımdık ama o travma ile uzun yıllar bocaladık. Trabzonspor'u bu duruma düşürmeye hakkımız yok. Onun için iyi bir kadro kurduk. Gerekirse 2 yıla ve 3 yıla yaymak gerekiyor. Oyuncularımızdan son derece memnunuz ve başarılı olacaklarını düşünüyoruz."

"TONY SLVA OLAYINDA TRABZONSPOR BİR AKİT YAPTI VE BUNUN ARKASINDADIR"

Ersun Yanal, Trabzonspor'un kaleci Tony Sylva ile ön sözleşme imzaladığını hatırlatarak, "Trabzonspor imzaladığı bu akdin arkasındadır. Bu akdin yer aldığı koşullar oluştuğu süre içinde bu kalecinin transferi olur. Trabzonspor için bir sorun yoktur. Zafer konusunda da Trabzonspor üzerine düşeni yapmıştır. Hem oyuncunun çıkardığı problemler hem de kulübünün çıkardığı problemler sonucu bu transfer olmamıştır. Trabzonspor takımının hedeflediği transferi yüzde 85-90 sonucuna ulaşmıştır. Biz şu elimizdeki oyuncuların üzerinde bir oyuncu bulmalıyız ki bu takıma çok büyük bir katkısı olsun. Bunun içinde ekstra maliyetler ve tespit ettiğimiz oyuncuyu almak istiyoruz. Macera yaşamaya niyetimiz yok. Peşinde olduğumuz oyuncuyu almak isteriz" dedi.

"HERKESİN SEVEBİLECEĞİ BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ"
Trabzonspor olarak iyi futbol oynayacaklarını ifade eden Yanal, "Herkesin sevebileceği bir takım oluşturacağız. Bu duygu hepimizde var. Bu duyguyu herkesten alıyorum. En büyük sıkıntımız kırılma noktalarıdır. Şampiyonluk kolay değil uzun bir süreç ama kırılma noktalarında 1996 yılında yaşanan travma sonrası herkesin küstüğü evine çekildiği gibi bir ortam inşallah yaşamayacağız. Trabzonspor, layık olduğu her zaman temsil ettiği yüksek değerleri ile taraftarların takımını sahiplendiği bir ortam oluşturacağız. Camiaya güven geldi ve bu güveni yukarıya taşıyacağı bir ortam var. Herkesin seveceği ve ikinci takımı olabileceği bir takım oluşturmak çok önemli. Trabzonspor takımı taraftarı ile İstanbul'da oynanacak olan maçta buluştuğu zaman tekrar bir patlamanın ve volkanın yaşandığını hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

"HÜSEYİN ÇİMŞİR TAKIM KAPTANI VE YATTARA İLE SONG YARDIMCI KAPTANLARDIR"
Takım kaptanları da açıklayan Yanal, Hüseyin Çimşir'in takım kaptanı olduğunu ifade ederek, "İkinci kaptan ise Yattara ve Song'dur. Bizim takımımızda takımlarında kaptanlık yapmış oyuncular var. Liderlik özelliği taşıyan oyuncularım çok. Resmi olarak kaptanlarımız Hüseyin, Yattara ve Song'dur. Trabzonspor'da şampiyonluk ve büyük başarılara imza atmak istiyorum. Bir teknik adam olarak Avrupa'da yarışmayı ve oralarda olmayı bende çok arzuluyorum. Bunları Trabzonspor ile yapabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:19:09
Güncelleme :23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?