22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ertuğrul Sağlam umut verdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarın Türk futbolu ve Beşiktaş camiası açısından çok önemli bir maç yapacaklarını belirterek, "FC Zürih maçında elimizden geleni yaparak uzun bir süredir ayrı kaldığımız Şampiyonlar Ligi heyecanını yeniden yaşayacağız" dedi.


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, yarın oynayacağı FC Zürih maçı öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Türk futbolu ve Beşiktaş camiası açısından çok önemli bir maç yapacaklarını belirten Sağlam, "Şampiyonlar Ligi'ne 90 dakikalık bir süreç kaldı.

4 yıldır hasreti çekilen Devler Ligi'ne yarınki mücadelenin sonrasında kalacağız. Hem Türk futbolu hem de camiamız açısından çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız.

Yarınki maçta elimizden geleni yaparak uzun bir süredir ayrı kaldığımız Şampiyonlar Ligi heyecanını yeniden yaşayacağız" diye konuştu.


İlk maçta alınan sonucun Beşiktaş'ı kağıt üzerinde avantajlı gösterdiğini ifade eden Sayın Sağlam, futbolun sürprizlere açık olduğunu, bunun için temkinli olmaya devam edeceklerini söyledi. Sağlam, "İsviçre'de bir takımın başına bir sezon boyunca belki bir kere, belki de hiç gelmeyecek bir karşılaşma oynadık. Gaziantepspor maçında da son saniyelerde attığımız golle 3 puanın sahibi olmuştuk. Görüldüğü gibi futbolda her an sürprizler oluyor; futbolda garanti diye bir kavram yok, her şey olabilir" dedi.


İlk maçı unutarak, rövanş maçında mücadele edeceklerini söyleyen Sağlam, "Yarınki mücadelede de felsefemizi sahaya yansıtacağız. Skoru korumak gibi bir düşüncemiz yok. Her maçta olduğu gibi yine ofansın ve defansın gereklerini yerine getireceğiz. Futbolu sadece atılan gollerle değerlendirmemek lazım. Girdiğimiz pozisyonları yabana atmamalıyız. Kaçırdığımız gollerin bundan sonraki maçlarda skor olarak hanemize yazılacağını düşünüyorum" diye konuştu.


FC Zürih'in kendi liginde başarılı sonuçlar aldığını belirten Sağlam, gerekli analizlerin ve çalışmaların yapıldığını ama yarınki maçın farklı bir havası olduğunu söyledi. İsviçre'de çok iyi karşılandıklarını söyleyen Sağlam, maç içinde olan olayların dünyanın her yerinde olabileceğini belirterek, "Zürih'de çok iyi karşılandık. Çok olumsuz bir olayla karşılaşmadık. Bize karşı gösterilen tavır ve davranışlardan memnun kaldık. Onları burada daha iyi ağırlayacağız" diye konuştu
FC Zürih maçının futbolcular açısından da son derece önemli olduğunun altını çizen Sağlam, "Zürih maçı, kadromuzdaki bütün oyuncuların geleceği ve kariyeri için çok önemli bir maç. Kazanılması durumunda neler kazanacaklarını idrak ediyorlar. Ama bu durumdan olumsuz etkilenmesinler diye psikoloğumuz oyuncularımızla görüşüyor" dedi.


Bobo ile basında çıkan haberleri de değerlendiren Sağlam, Brezilyalı oyuncunun kendileri için çok önemli olduğunu ve bu sene takımda kesinlikle kalacağını belirtti. Bobo'nun sözleşmesini uzattıklarını da hatırlatan Sağlam, "Bobo'nun sakatlık sıkıntısı kamp döneminden beri sürüyor. İki haftadır dinlendiriyoruz ama bu problemi önümüzdeki günlerde bizi sıkıntıya sokmayacak" dedi.
Senegalli futbolcu Diatta'nın oynatmadığı konusunda yapılan eleştiriler ile ilgili olarak ise Sağlam, "Her alınan yabancı oyuncu takımda oynayacak diye bir garanti yok. Kimin oynayacağını bizler daha iyi biliriz. Bu nedenle kim takıma daha yararlı olacaksa o onbiri seçeriz. Alınan her oyuncu hemen takımda oynayacak diye bir şey yok. Bir gün beş yabancı ile oynarız, başka zaman da üç yabancı ile çıkarız. Bizim defansımızdaki dört oyuncu da milli takımın faal oyuncuları" ifadelerini kullandı.

 
Arjantinli futbolcu Delgado ise, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Yarınki maçın sağlıklı bir rövanş olmasını, futbol açısından pozitif olmasını diliyorum" dedi.


Gaziantepspor maçı sonrası oyundan çıktıktan sonra yaptığı hareketle ilgili soru üzerine ise Delgado, "Her futbolcu saha içinde benim hissettiklerimin aynısını hisseder. Kazanma hırsından kaynaklanan heyecan ve hırs sonucunda olan bir olaydı. Dünyanın her tarafından oyundan erken çıkan futbolcu haklı olarak sinirlenebilir. Benim tepkim de bu sinir ve galibiyet hırsından kaynaklandı. Ayrıca zaten hocamdan özür diledim. Bir daha böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Hocam da kabul etti. Bundan sonra böyle
bir şey olmayacak. Bu olayı çok büyütmemek gerekiyor" ifadesinde bulundu

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 22:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?