18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Erzik: Problem devam ediyor

FIFA Başkanı Blatter ile görüşen Şenes Erzik, İstanbul'a döndü. Erzik, Batter ile yaptıkları görüşmenin gayet iyi geçtiğini belirterek, "FIFA Başkanı, o gün yaptığı yorumların yanlış anlaşıldığını söyledi" dedi.

TFF Başkanı Levent Bıçakcı ile İsviçre'nin Zürih kentine giden ve FIFA Genel Merkezi'nde FIFA Başkanı Sepp Blatter ile bir görüşme yapan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, İstanbul'a döndü. Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenes Erzik, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile yapılan görüşmenin iyi geçtiğini belirterek, "Türkiye-İsviçre maçının hemen ardından ortaya çıkan tablo hoş değildi. O tablo sonucundaki konuşmalar, herkes için söylüyorum, duygusaydı. Oysaki maçtan birkaç gün sonra daha akılcı konuşmalar yapıldı" ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü FIFA Disiplin Komitesi'nin toplanacağını da söyleyen Şenes Erzik, "Karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili problemler devam ediyor. Her 2 taraf da dinlenecek. Biz, Disiplin Komitesi'nden önce FIFA Başkanı ile bir görüşme yapmak istedik. TFF Başkanı Levent Bıçakcı'nın da katıldığı görüşmeler gayet iyi geçti. O gün yaptığı yorumların yanlış anlaşıldığını söyledi. Basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, yönetmelikler içinde ihtardan ihraca kadar cezalar uygulanabileceğini söylediğini belirtti. O açıklamayı Türkiye-İsviçre maçını kastederek söylemediğini ifade etti" şeklinde konuştu.

Şenes Erzik, FIFA Başkanı ile çok akılcı bir toplantı yaptıklarını da söyleyerek, "Futbolun bu istenmeyen olaylara neden olması yerine, ülkeler arasında dostluğu pekiştirecek bir olay olarak kalması gerektiğini vurguladık" ifadesini kullandı. FIFA Disiplin Komitesi'nin ne kadar sürede karar vereceğinin belli olmadığını da belirten Şenes Erzik, "Netice olarak gayet olumlu, geleceğe yönelik temennileri içeren, olayın tek taraflı olmadığını, tüm tarafların dinleneceğini kaydeden bir toplantı gerçekleştirdik" dedi. Şenes Erzik ayrıca, Bıçakcı'nın İsviçre Federasyon Başkanı ile görüştüğünü de belirtti.

Şenes Erzik, Türkiye'ye verilebilecek ceza ile ilgili olarak da, "Disiplin süreci başladığı için Pazartesi günü ekibimiz, İsviçreli yetkililer ile birlikte FIFA Disiplin Komitesi'ne ifade verecek. Dolayısıyla onun hakkında bir yorum getirmek istemiyorum. Hangi konuda hangi görüşte olurlar, hakem ve güvenlik gözlemcisi raporları ne olur bilemem" şeklinde konuştu.

Türkiye-İsviçre maçının hakemleri ile ilgili soruya ise Şenes Erzik, "Ben söylediklerimin arkasındayım. Hakem değişikliğini doğru bulduğumu söyledim. Aynen söylediğimi tekrar ediyorum. Fatih Terim ile ilgili bir yorum yapamam. Ama ben, hakem değişikliğini doğru buldum ve halen de aynı şeyi düşünüyorum. Hakemler, karşılaşmanın ardından çok iyi bir not aldı" şeklinde yanıt verdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 10:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?