27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Erzik ve Ulusoy'dan umuda yolculuk

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla sabah saatlerinde İsviçre'ye gitti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, hareket öncesi havalimanında yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile FIFA'da bir dizi temaslarda bulunacaklarını söyleyerek, "Türkiye-İsviçre maçından sonra yaşanan olayları da görüşeceğiz. Bu saatten sonra yapılacak yorumlar sağlıklı olmaz. Savunma verildi, sonucu beklemek lazım. Son savunmayı okudum ve beğendim. Her şey sağlıklı yapıldı. Bütün bu soruşturma kapsamındaki işlemlerin hakkıyla yapıldığı inancını taşıyorum. Bu da sonucun doğru, tarafsız, sağlıklı olacağı konusunda bizi biraz rahatlatıyor" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy ise, bugün FIFA Başkanı Sepp Blatter ile biraraya gelerek Türkiye-İsviçre maçına ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Ulusoy, "FIFA Disiplin Kurulu, 7 Şubat'ta toplanarak kararını açıklayacak. Bu gidişimizdeki çalışmalarımızın karşılığında Türkiye-İsviçre maçında yaşananlarla ilgili, çok fazla zarar görmeden kendimizi kurtarırız diye düşünüyorum. Bu dosyayla ilgili şu sıralarda fazla konuşmak istemiyorum. İnşallah ülkemiz için iyi bir netice olur. 3-4 maç cezadan bahsediliyor; ancak beklenenden daha iyi neticeler alacağız. Bu konu hakkında daha fazla da konuşmanın ülke adına pek fayda getirmeyeceğini zannediyorum" dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile yola devam edip etmeyeceklerini yönetim kurulunda konuşacaklarını, olumlu bir karar çıkması durumunda Fatih Terim ile yola devam edeceklerini ifade eden Ulusoy, "Fatih Terim, Türkiye'de çok büyük başarılara imza atmış, çok değerli bir hocamız. Ülkemizin yetiştirdiği ender hocalardan biri. Fatih Terim ile yaptığımız görüşmede fikir alışverişinde bulunduk. O bize isteklerini, biz Fatih hocamıza görüşlerimizi ve isteklerimizi sunduk. Görüş ayrılığında olmadığımız görüldü. Bundan tam olarak anlaşıldı anlamı çıkarılmasını istemiyorum. Yönetim Kurulu ile paylaşacağım ve karar ondan sonra verilecek. Buradan olumlu karar çıkması halinde Fatih Terim ile devam edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 13:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?