18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Erzik'ten şok karar!

Tüm Süper Lig ve Anadolu kulüplerinin desteğini alan Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylık konusunda kararını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara'da toplantı yaptıktan sonra UEFA ile görüşen Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olmama kararı aldı.

Erzik, TFF Yönetim Kurulu Üyelerine, "Hem UEFA'da hem de TFF'de olmam imkansızlaştı. Bu bakımdan başkan adayı olamayacağım" dedi.

PLATINI İSTEMEDİ

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Şenes Erzik ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Sen birinci yardımcımsın. Benden sonra UEFA'da en yetkili kişisin" diyerek, Erzik'in TFF başkanlığına sıcak bakmadığını söylediği öne sürüldü.

Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı arayarak desteklerinden dolayı teşekkür eden Erzik, başkan adayı olmayacağını ifade ettiği öğrenildi.

ATA AKSU HAZIR KITA

Şenes Erzik'in görevi kabul etmemesinin ardından en güçlü aday, uzun yıllar Haluk Ulusoy yönetimindeki TFF’de 2'nci başkanlık yapan Ata Aksu oldu.

Bir dönem Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı da yapan, TBMM’de milletvekilliği görevinde de bulunan Aksu’nun hem hükümet çevrelerince sevildiği, hem de Bank Asya, 2 ve 3’üncü Lig’den 175 kongre üyesinin desteğini aldığı öğrenildi.

Adı geçen kulüplerin Ata Aksu isminde birleştiği ve kendisini aday olarak destekleyeceği ifade edildi.

Bilindiği gibi Aksu, TFF’de görev yaptığı dönemde FIFA ve UEFA ile ilişkileri yönetmiş, başarılı işlere imza atmıştı.

...
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 19:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?