18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Eski başkan Şen açıkladı

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, dün gece Futbolig'de canlı yayında, yıllar önce takımdan gönderdiği Bülent Uygun ile yıllar sonra ilk kez bir araya geldi.

Ali Şen futbol kamuoyunda yine çok konuşulacak açıklamalar yaparken, Futbolig programında özetle şu konuşmalar yaşandı:

ERTEM ŞENER: Sayın Ali Şen, Fenerbahçe-Trabzonspor maçını yorumlar mısınız?

ALİ ŞEN: Her iki takım da çok iyi oynadı. Eğer birbirleriyle oynamasalardı kesin rakiplerine fark atarlardı... Trabzonspor daha diri gözüktü. Daha karakterli oynadı.

ERTEM ŞENER: Fenerbahçe, bu sene şampiyon olabilir mi Sayın Başkanım?

ALİ ŞEN: Benim o adama, yani Aragones'e inancım yok. Umudum da yok. Daha taraftarı, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlayamamış. Semih gibi bir isimi kenarda oturtup, 80 dakika protesto edilen Guiza'yı sahada tutuyor. Takımın bir sistemi, bir düzeni yok. Bu iş onunla olmaz, olmayacak da.

ERTEM ŞENER: Arogones'e güvensizliğiniz devam ediyor. Sizce Bülent Uygun, Fenerbahçeyi şampiyon yapabilir mi?

ALİ ŞEN: Kayserispor'un Kadıköy'de 4-1 kazandığı maçtan sonra bu iş bitmiştir dedim kendi kendime. Bülent hocaya gelince... Asıl bu yıl sınıfı geçti. Antrenör olarak kaybetse de, kazansa da futbolcularına ağabey baba olabiliyor. Bu da takım olmalarını sağlıyor.

ERTEM ŞENER: Sayın Ali Şen... Yıllar önce Oğuz Çetin, Aykut Kocaman ve Bülent Uygun ile ilgili bir açıklama yapmıştınız... Diğerlerini bilmem ama, Bülent Uygun konusunda pişmanım demiştininiz...

ALİ ŞEN: Bülent'i gönderdikten sonra pişmanlık duydum. Bunu Bülent'e de söyledim. Ali Şen, aktif futbol döneminde tek bir hata yapmıştır; o da Bülent ile ilgilidir. Bülent'i severim. Adam gibi adamdır. Bir gün o Bülent, gelecek Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapacak...

ERTEM ŞENER: Bülent hocam söz hakkı sizde...

BÜLENT UYGUN: Bu tür kararlar futbolun doğasında var. Sayın Başkan o dönemde böyle bir karar aldı. O da üzüldü, ben de üzüldüm. Bir de takımdan gönderildikten sonra ayağımın kırılması futbol hayatımın sonu oldu. Efsane Başkanımız beni çok iyi tanır. Bu tür güzel sözler söylemesi beni çok mutlu etti.

OSMAN TANBURACI: Sayın Ali Şen, Uludağ'dasınız... İstanbul'a gelip Fenerbahçe'ye el koyar mısınız?

ALİ ŞEN: Yok tekrar Bodrum'a geçeceğim. O zamanlar şartlar çok farklıydı. Şu anda Aziz Yıldırım Başkan... Ben defalarca söyledim; Aziz Yıldırım, benden daha başarılı diye. Yeniden aday olacağını bilmiyorum. Şadan Kalkavan adam gibi adamdır. Onun aday olması rekabeti getirir. Rekabet de kaliteyi arttırır. Bir kişinin tek başına aday olması ve başkanlık koltuğuna oturma doğru değil.

ERTEM ŞENER: Sayın Başkan... Kimin tarafında olacaksınız... Sayın Kalkavan mı, yoksa Sayın Yıldırım'ın mı?

ALİ ŞEN: Şadan Kalkavan benim için çok farklı ve tartışılmaz. Bu konuyu konuşmaya bile gerek yok. Şadan Kalkavan'ın aday olduğu yerde Ali Şen'in oyu hep onadır...

ERTEM ŞENER: Fenerbahçe taraftarında bir artış var mı? Yoksa hala 25 milyon mu?

ALİ ŞEN: O yıllarda bu rakamı 25 milyon olarak açıklamıştım. İnanmayanlara da sayın demiştim. O zaman ülkenin nüfusu 55 milyondu. Şimdi 75 milyon... Osman bunu daha iyi bilir. Bunları takımımın taraftar sayısı artsın, hep gündemde olsun diye söylerdim. Şimdi 25 milyonu geçti.

Futbol gündemine damgasını vuracak sohbetlerin ardından gecenin esprisi yine Başkan Ali Şen'den geldi...

Şen, bir süre önce Milli Takımlar Teknik Direktör Fatih Terim ile bıyık polemiği yaşayan Osman Tanburacı'ya takılmadan edemedi.

Fenerbahçe'nin efsane Başkanı'nın "Osman bıyıkların yerinde mi?" sözleri program sırasında kahkahalara neden oldu...

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 15:07:59
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 15:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?