16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Eski hocasının yanına uçtu

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşayan milli futbolcu Ümit Özat, Almanya 2. Futbol Ligi (2. Bundesliga) takımlarından FC Köln'le anlaştı. 

FC Köln Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, milli futbolcu Ümit Özat'la sözleşme imzalandığı duyuruldu. Sözleşmenin 3 yıllık olacağı ifade edilirken, transfer bedeli hakkında ise bilgi verilmedi. Sitede, Ümit Özat'ın yeni takımının formasıyla stadyum ve çevresinde çektirdiği fotoğraflara da yer verildi. 

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu ise transferiyle ilgili siteye yaptığı açıklamada, 2004 ve 2005 yıllarında Köln'ün stadyumunda maça çıktığını ve 40 bin taraftardan çok etkilendiğini vurgularken, aynı heyecanı şimdi Köln formasıyla yaşamak istediğini belirtti. Ümit, Fenerbahçe'yle yaşadığı şampiyonluk sevincini Köln'de de yaşamak istediğini söyledi. 

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum'un çalıştırdığı FC Köln'de, geçtiğimiz sezon milli futbolcular Alpay Özalan ve Serhat Akın'ın yanı sıra, bir başka eski Fenerbahçeli olan Brezilyalı futbolcu Luciano da forma giymişti. Serhat Akın kiralık oynadığı için kulüpten sezon sonunda ayrılırken, Luciano ise geçtiğimiz günlerde kulüple irtibatını koparmıştı. 

Galatasaray'ın Kolombiyalı file bekçisi Mondragon'un da Köln'e transfer olması bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?