25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Eskişehirspor: 0 Beşiktaş: 1

Beşiktaş zorlu Eskişehirspor deplasmanında 3 puanı Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle aldı. Olaylı derbi ve ardından MP Antalyaspor deplasmanında mağlup olan Beşiktaş bu galibiyetle adeta hayata döndü.

Geçtiğimiz sezon MP Antalyaspor formasıyla ikinci yarılarda oyuna girerek gol atmasıyla adını duyuran Ömer Şişmanoğlu yine ikinci yarıda oyuna girerek golünü attı.

Karşılaşmaya forvette Eneramo orta sahada Necip gibi sürpriz isimlerle başlayan Beşiktaş maç boyunca dengeli bir oyun ortaya koydu ve kalesinde önemli tehlikeler yaşamadı. Karşılaşmanın 70. dakikasında oyuna giren Ömer Şişmanoğlu, Fernandes'in sol kanattan yaptığı harika ortayı kafa vuruşluyla ağlara göndererek 3 puanı takımına getiren isim oldu. Ömer geçtiğimiz sezon da MP Antalyaspor formasıyla ikinci yarılarda oyuna girerek attığı gollerle öne çıkan isim olmuştu.

Golün asistini yapan Fernandes karşılaşma boyunca da etkili bir oyun ortaya koydu.

Ev sahibi Eskişehirspor'da ise forvet hattındaki sıkıntı bu karşılaşmada da göze battı. Bienvenu ve Necati'nin formsuzluğuna Erkan ve Kamara gibi isimlerin verimsiz oyunu da eklenince ev sahibi ekip rakip kalede etkili olamadı. Siyah kırmızılılar gole en çok direkten dönen Aytaç'ın harika şutunda yaklaştılar.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Cem Satman, Baki Tuncay Akkın
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin - Veysel, Akaminko, Diego, Tarık - Kamara, Ndiaye, Aytaç, Erman (Dk.89 Servet), Erkan (Dk.71 Özgür)- Bienvenu (Dk.29 Necati)
BEŞİKTAŞ: Tolga - Serdar, Sivok, Escude, Hutchinson- Gökhan Töre (Dk.84 Muhammed), Necip, Veli, Fernandes (Dk.90 Ersan) - Olcay, Eneramo (Dk.62 Ömer)
GOL: Dk.70 Ömer (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk.32 Diego, Dk.35 Erman, Dk.44 Akaminko, Dk.71 Aytaç (Eskişehirspor). Dk.73 Necip, Dk.82 Olcay (Beşiktaş)

Karşılaşmadan önemli dakikalar;
-70. dakikada Fernandes'in ortasına Ömer Şişmanoğlu kafayı vurdu ve golü yaptı. Beşiktaş 1-0 önde.
-Beşiktaş'ta Eneramo oyundan çıkarken Ömer Şişmanoğlu oyuna giriyor.
-60. dakikada sol çaprazdan topla ceza sahasına giren Eneramo'nun vuruşunu kaleci Boffin ayağıyla çıkardı.
-Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş başladı.
-İlk yarı golsüz sona erdi.
-İlk yarının son dakikasında Aytaç ceza sahası dışından harika bir şut çıkardı. Top iki direğin birleştiği noktadan direğe çarptı.
-30. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren ve şutunu Eneramo oldu top az farkla auta çıktı.
-29. dakikada Bienvenu'nün sakatlanması sonrasında oyuna Necati girdi.
-Karşılaşmaya ev sahibi ekip Eskişehirspor başladı.

 

MAÇ ÖNCESİ AYRINTILAR
Sezona çok iyi başlayan ancak olaylı derbi karşılaşması sonrasında düşüşe geçen siyah beyazlı ekip geçtiğimiz hafta Antalyaspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.

Ev sahibi ekipse oynadığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet alırken 2 kez de mağlup oldu.

Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic cezası nedeniyle bu karşılaşmada da tribünde olacak. Sakatlık ve hastalık sebebiyle de Oğuzhan, Motta, Almeida gibi önemli oyuncular bugün sahada yer almayacak. Almeida'nın yokluğunda ise Bilic forvette sürpriz bir tercih yaparak Eneramo'yu sahaya sürdü. Motta'nın yokluğunda ise sol bekte Atiba görev yapacak.

Eskişehirspor'da ise sakatlığı bulunan Dede ve kırmızı kart cezalısı Hürriyet bugün sahada yer alamayacak.

...
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2013 Cumartesi 22:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?