19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Eurolig'de Türk Marşı!

Galatasaray ve Fenerbahçe, Bayanlar Eurolig'in ilk haftasında konuklarını eli boş gönderdi. Dişi Aslan İtalyan, Dişi Kanarya da Polonya temsilcisini yenmeyi başardı

 

FIBA Bayanlar Eurolig’de mücadele başladı. Galatasaray ise A Grubu’ndaki maçta bu sezon iddialı bir kadro kuran Cras Basket Taranto’yu konuk etti. Dişi Aslan, geçen sezon Eurocup’ın finalinde yendiği rakibini İstanbul’dan yine boynu bükük yolladı. Galatasaray maçı 76-64 (19-15, 27-10, 11-25) kazandı ve lige iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-Kırmızılılarda Perkins, Young Leuchanka üçlüsü 42 sayı kaydetti.

Fenerbahçe, D Grubu ilk maçında Polonya temsilcisi Lotos Gdynia’yı 75-67 yendi. İlk periyotta özellikle dış atışlarda başarılı olan Dişi Kanarya, ilk çeyreği 10 sayı farkla 23-13 önde kapadı. İkinci periyoda da iyi başlayan sarı-lacivertliler devreyi de 44-29 üstünlükle bitirdi. Üçüncü çeyrekte de maçın gidişatı değişmedi ve son bölüme 63-45’lik skorla girildi.

Sarı-Lacivertliler, son periyotta savunmasını sertleştiren rakibi karşısında sayı üretmekte zorlandı ve bitime 1 dakika kala farkın 5 sayıya kadar (69-64) inmesine engel olamadı. Ancak son dakikalarda taktik faulleri sayıya çeviren Fenerbahçe, sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. (Spor Servisi)

Engin Atsür şoku
Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası’nda Avusturya’nın WBC Raiffesen Wels takımını 100-81 mağlup ederek gruplara kalma başarısı gösteren Beşiktaş Cola Turka’da Engin Atsür şoku yaşanıyor. Mücadelede sağ elinden sakatlanan milli oyun kurucunun tarak kemiğinde kırık tespit edildiği ve 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

‘Parti’ zamanı
Efes Pilsen, Eurolig B Grubu ikinci karşılaşmasında bugün İstanbul’da Sırbistan’ın Partizan takımını konuk edecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 20.15’de başlayacak ve Skytürk ekranlarından naklen yayımlanacak. Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, kendi evlerinde oynayacakları bu ilk Eurolig karşılaşmasında taraftarlardan destek istedi.
 

Radikal
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:07:15
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?