19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

F.Bahçe, İspanya'da tur arıyor

Avrupa kupalarındaki tek temsilcimiz Fenerbahçe, bu gece Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Sevilla'ya konuk oluyor. Kadıköy'deki ilk maçta rakibini 3-2 devirmeyi başaran Sarı Kanaryalar, İspanyol rakibini eleyerek tarihî bir zafer elde etmek istiyor.

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında bugün deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, İspanya'da tur atlamak istiyor. Sarı-Lacivertliler, ilk maçta İstanbul'da 3-2 yendiği rakibi karşısında rövanşta turu getirecek skoru elde edip, tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkmayı hedefliyor. Fenerbahçe'de ilk maçta sakatlanan ve tedavisine İstanbul'da devam edilen Roberto Carlos bugün maçta forma giyemeyecek. Carlos'un yanı sıra tedavileri süren ve İspanya'ya götürülmeyen Maldonado ve Deniz de oynayamayacak. Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı grupta büyük bir başarı yakalayan ve Sevilla karşısında ilk maçta da galip gelerek çeyrek final kapısını aralayan Fenerbahçe, bu gece tarihî bir sınav veriyor. Dünya basınının da ilgisini çeken ve "Avrupa'yı keşfe çıkan Türk takımı" şeklinde tanıtılan Sarı-Lacivertli temsilcimiz, İspanya'daki rövanş maçından zaferle dönmeyi hedefliyor. Tüm Türkiye'nin adeta nefeslerini tutarak izleyeceği karşılaşmaya Kadıköy'de alınan 3-2'lik galibiyetin avantajıyla çıkacak olan Fenerbahçe'de tüm hesaplar turu geçmek için planlandı. Buna karşılık dün öğle saatlerinde Sevilla'ya ulaşan Sarı-Lacivertli kafile, İspanya topraklarına tatsız girdi. Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe kafilesi, Sevilla Havalimanı'na indiğinde, kalabalık bir Türk gazeteci grubu tarafından karşılandı. Havalimanının çıkış yerinin dar olması ve çok sayıda gazetecinin bulunmasından dolayı bir Türk basın mensubu İspanyol polisiyle tartışıp, üzerinde de pasaport ve herhangi bir kimlik bulunmayınca gözaltına alındı. Olayda polisi iterek fotoğraf çekmeye çalışan Türk gazeteci, İspanyol polisinin sert müdahalesiyle hızlı bir biçimde dışarı çıkarıldı. Fenerbahçeli yönetici ve gazetecilerden bazılarının polisle konuşmasına rağmen, İspanyol polisi Türk gazeteciyi karakola götürdü.

Bu arada az sayıda bir grup Fenerbahçe taraftarı, havalimanında takımı karşılayarak, tezahüratlarla konaklayacağı otele giden kafileyi uğurladı. Fenerbahçe kafilesiyle birlikte şarkıcı Kıraç da Sevilla'ya geldi. Öte yandan www.spormix.com sitesinin yaptığı anket, Fenerbahçeli taraftarların turdan fazla umutlu olmadığını ortaya koydu. Sitede, "Sizce Fenerbahçe, Sevilla'yı eleyebilir mi?" sorusuna taraftarların yüzde 54'ü "hayır" cevabı verdi. Sarı-Lacivertli taraftarların yüzde 46'sı ise "evet" diyerek takımlarına güvenlerini ortaya koydu.


Sarı Kanarya, nasıl tur atlar?
İstanbul'daki ilk maçta rakibini 3-2 yenen Fenerbahçe, galip gelmesi veya berabere kalması durumunda tur atlayacak. Sarı-Lacivertliler, ayrıca 3-2'nin üstündeki tek farklı yenilgilerde de turu geçecek. Sevilla, Fenerbahçe karşısında alacağı 1-0, 2-1 veya 2 farklı galibiyetlerde turu geçen taraf olacak. Maç 3-2 Sevilla'nın üstünlüğüyle sona ererse uzatmaya gidilecek.


Hayallerimizi gerçekleştireceğiz
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, ilk maçta Sevilla'yı yenmelerinin tesadüf olmadığını göstermek istediklerini söyledi. İspanya'da bir basın toplantısı düzenleyen Brezilyalı teknik Fenerbahçe'nin hedeflerinden de bahsederek, "Fenerbahçe büyük bir Avrupa kulübü olacak. Çünkü bir rüyası var. Kulübün olanakları Avrupa'nın en iyileri arasında. Ayrıca bütün transferler, dev bir takım olma hedefine göre yapıldı." açıklamasında bulundu.

Avantajlı olan taraf Fenerbahçe
Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez, ilk maçta Fenerbahçe'ye 3-2 kaybetmelerinin, rövanşta avantaj sağlamayacağını belirtti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Jimenez, "Bu maç öncesi avantajlı değiliz. Çünkü ilk maçı 3-2 lik skorla kaybettik. Bu yüzden maça bir gol geriden başlıyoruz. İlk maç 0-0 bitseydi avantajlı olabilirdik. Akıllı oynamalıyız. Hücum yaparken defansta açıklar vermemeliyiz. Roberto Carlos'un oynamaması ise bizim için bir avantaj." dedi.

İspanyol fobisi artık yok

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında bugün deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin, İspanyol ekiplere karşı Avrupa kupalarında sadece bir galibiyeti bulunuyor. İspanya takımlarına karşı genelde kötü bir performans ortaya koyan Sarı-Lacivertliler, bugüne kadar yaptıkları 8 maçta bir kez güldü. Fenerbahçe, İspanyol ekiplere karşı tek galibiyetini, 15 gün önce Sevilla'ya karşı 3-2'lik skorla almıştı.

Zico'nun karnesi 4 yıldız

Teknik Direktör Arthur Zico yönetiminde Avrupa kupalarında başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcı ile çıktığı 21 Avrupa kupası karşılaşmasında sadece 4 kez yenildi. Zico önderliğindeki Sarı-Lacivertli ekip, 21 Avrupa kupası mücadelesinin 11'ini kazanırken 6 beraberlik, 4 de yenilgi aldı. 21 maçta rakip filelere toplam 41 gol atan Sarı-Lacivertli ekip, kalesinde 23 gol gördü.

Kanarya dışarıda kayıp

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı deplasman maçlarında iki galibiyeti bulunuyor. Dış sahalarda çıktığı 15 karşılaşmanın 2'sini kazanan Sarı-Lacivertliler, 3 maçta berabere kalırken, 10 mücadelede de yenilmekten kurtulamadı. Fenerbahçe, deplasman galibiyetlerini 1996-1997 sezonunda İngiltere'nin Manchester United (1-0) ve 2004-05'te Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag (1-0) takımı karşısında aldı.

Busacca, uğurlu geliyor

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında Sevilla ile deplasmanda yapacağı maçı, İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek. Busacca, en son Sarı-Lacivertlilerin Devler Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht ile Belçika'da oynadığı rövanş maçını yönetmişti. 29 Ağustos'ta oynanan bu maçı Kanarya, 2-0 kazanmıştı. Bu, aynı zamanda Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında bu sezon elde ettiği tek deplasman galibiyetiydi.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 04:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?