22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

F.Bahçe ve Beşiktaş son virajda

Şampiyonlar Ligi'nin kapısına dayanan temsilcilerimizden Kartal, İnönü'de Zürih'i ağırlarken, Sarı Kanarya, Anderlecht ile Belçika'da kozlarını paylaşacak. Turu geçmeleri halinde 4 sezon sonra Devler Ligi'nde iki ekibimiz olacak.




Fenerbahçe ile Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarını bugün yapıyor. Sarı-Kanaryalar, Kadıköy'de 1-0 yendiği Belçika'nın Anderlecht takımıyla deplasmanda saat 21.30'da, Kara Kartal da deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İsviçre'nin Zürih takımı ile Dolmabahçe'de saat 20.15'te karşılaşacak. Anderlecht-Fenerbahçe maçını İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetirken, Beşiktaş-Zürih karşılaşmasını ise İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. İlk maçlarda avantajlı skorlar elde eden temsilcilerimiz, turu geçmeleri durumunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etmeye hak kazanacak.

Avrupa arenasında son yıllarda gerileme dönemine giren Türk futbolu, Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın "Devler Ligi''ne katılmasıyla, çok önemli bir prestij kazanacak ve UEFA'da düşmekte olan puanlarını yükseltme olasılığı yakalayacak. Temsilcilerimiz, rakiplerini elemesi durumunda, Türkiye, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 sezon sonra gruplarda 2 takımla mücadele etme hakkını kazanacak. Türkiye, daha önce 1997-98, 2000-01 ve 2003-04 sezonlarında G.Saray ve Beşiktaş, 2001-02 sezonunda da F.Bahçe ve G.Saray olmak üzere 2'şer takımla temsil edilmişti.

Sivasspor maçında sakatlanan kaleci Serdar'dan yoksun kadrosuyla dün sabah saatlerinde Brüksel'e giden F.Bahçe'nin Teknik Direktörü Zico'nun Anderlecht karşısına nasıl bir 11 çıkaracağı merak ediliyor. Son iki maçta iki farklı 11 sahaya süren Brezilyalı çalıştırıcının Sivasspor karşısında şans verdiği oyunculara görev vermesi bekleniyor. Kaleci Serdar'ın yerine Volkan Demirel'i oynatacak olan Zico, iyileşen Aurelio'yu da Selçuk'un yerine monte edecek. Sakatlığı tam geçmeyen Deivid'in durumunun maç saatinde belli olacağı ifade edilirken, Brezilyalı hocanın bu oyuncunun yerine Colin Kazım'ı hazırladığı öğrenildi.

Beşiktaş'ta ise Bobo sıkıntısı yaşanıyor. Siyah-Beyazlı takımın Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın bugünkü maçta tam olarak iyileşmeyen Brezilyalı futbolcuyu riske etmeyip, Nobre'yi tek forvet oynatacağı tahmin ediliyor. Sağlam'ın G.Antepspor lig maçında takımı galibiyete taşıyan genç golcü Batuhan'ı ise yedek soyundurması bekleniyor. Buna karşılık sarı kart cezalısı Koray ile Arjantinli yeni transfer Higuain de Zürih karşısında forma giyemeyecek.

[KUPA NOTLARI]

Turu geçerlerse kasaları dolacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugünkü rövanş maçları sonrası turu geçmeleri durumunda, ''Devler Ligi''ne girmenin yanında, 5,4 milyon Euro almayı garantileyecek. Lige katılım payı olarak 3 milyon Euro almaya hak kazanacak takımlar, gruplarda yapacağı 6 maça karşılık toplam 2,4 milyon Euro elde edecek. Takımlar, grup maçlarında her galibiyet için 600 bin, her beraberlik için de 300 bin Euro kazanacak.

Kaptan Alex, Aykut Kocaman'ın peşinde!

Fenerbahçe'nin Anderlecht deplasmanında gol yollarındaki en büyük kozu, takım kaptanı Alex olacak. İlk maçta attığı golle Sarı-Lacivertlilere 1-0'lık galibiyeti getiren Brezilyalı yıldız futbolcu, takımının Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu olma unvanına sahip. Avrupa kupalarında 6 golü bulunan Alex, genel sıralamada 12 gollü Tuncay Şanlı, 8 gollü Cemil Turan ve 7 gollü Aykut Kocaman'ın ardından 4. sırada yer alıyor.

Fener 5., Beşiktaş 4 . kez kapıda

Avrupa arenasında bugüne kadar 4 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Fenerbahçe, geçen sezon kapısından döndüğü ''Devler Ligi''ne bir kez daha ulaşmak istiyor. Sarı-Lacivertliler, 1996-97, 2001-02, 2004-05 ve 2005-06 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'ndeydi. Buna karşılık Beşiktaş, Zürih'i elerse 4. kez Devler Ligi'ne girecek. Kartal, daha önce 1997-98, 2000-01 ve 2003-04'te bu kulvarda mücadele etmişti.

Delgado, hocasından özür dilemiş

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile birlikte basın toplantısına katılan Arjantinli futbolcu Delgado, Gaziantepspor maçı sonrası oyundan çıktıktan sonra yaptığı hareketten dolayı hocasından özür dilediğini söyledi. Delgado, "Dünyanın her tarafında bütün futbolcular, oyundan çıkarıldığında haksız da olsa kızarlar. Bana yakışmayan bir hareketti. Hocamdan özür diledim. Bir daha böyle bir şey olmayacak." dedi.

Kenthaber/Ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 19:05:48
Güncelleme :29 Ağustos 2007 Çarşamba 19:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?