19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

F.Bahçe'de 100. yılın ilk hüsranı

Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda ilk hüsranı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne giremeyerek yaşadı. 

Ligin 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elenerek ''Devler Ligi'' planları suya düşen sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları mücadelesini UEFA Kupası'nda sürdürecek. 

Daha önce 4 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, 5. kez lige katılma hedefini gerçekleştiremedi. 

2. ön eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını 2 maçta toplam 9 gol atarak eleyen sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turundaki güçlü Dinamo Kiev karşısında düş kırıklığı yaşattı.

2. KEZ 3. ÖN ELEMEDE TAKILDI
Fenerbahçe, tarihinde 2. kez, 3. ön eleme turunda elenerek ligin kapısından döndü. 

Daha önce 2002-2003 sezonunda 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, 1-0 ve 2-0'lık skorlarla rakibine yenilerek turu geçemedi. 

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında katıldığı 8. ön eleme turunda 2. kez turu geçemedi.

BÜYÜK GELİRDEN OLDU
Fenerbahçe, lige katılamayarak kazanabileceği büyük bir gelirden de oldu. Sarı-lacivertliler, ''Devler Ligi''ne katılım payı ve grupta yapacağı 6 maç için 5.5 milyon İsviçre Frangı'nın yanısıra grup maçlarında alacağı sonuçlarla kazanacağı para ile reklam ve yayın gelirlerinden gelecek büyük bir miktar parayı da tepti.

KAPTAN ÜMİT ISLIKLANDI
Kaptan Ümit'in performansını beğenmeyen bazı taraftarlar, zaman zaman sarı-lacivertli futbolcuyu protesto etti. 

Maç boyunca bazı tribünlerden tepki alan Ümit'e karşı, karşılaşmanın uzatma dakikaları oynandığı sırada, top bu futbolcunun ayağına geldiğinde bazı taraftarlarca ıslıkla protesto yapıldı. 

Ümit'e yapılan bu protestoya bazı tribünlerdeki taraftarlar da sarı-lacivertli futbolcuya destekle karşılık verdi. 

Öte yandan Ümit konusundaki ikiye bölünmenin ardından Telsim kale arkası
tribününde Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga çıktı. Saha içindeki güvenlik
güçleri, tribüne girerek taraftarlara müdahale etti ve kavganın büyümesini
önledi.
DİNAMO KİEV, TÜRK TAKIMLARININ BELALISI OLDU

Dinamo Kiev, Avrupa kupalarında Türk takımlarının adeta belalısı oldu. Fenerbahçe eşleşmesiyle Avrupa kupalarında eleme turlarında 6. kez Türk takımlarıyla karşı karşıya gelen Dinamo Kiev, 5 kez turu geçen taraf oldu. Türk takımlarından yalnızca Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında elemede turu geçmeyi başardı. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde eşleştikleri Ukrayna ekibi karşısında 3-1'lik ve 0-0'lık skorlarla turu geçmesini bildi. 

Dinamo Kiev, Fenerbahçe'den önce de 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Bursaspor'u, 1981-82 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Trabzonspor'u, 1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Beşiktaş'ı, 2004-2005 sezonunda ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor'u eledi.

DİNAMO KİEV'E ALKIŞ
Maçın ardından taraftarlarına doğru giderek tur sevinci yaşayan Dinamo Kiev'i Fenerbahçeli taraftarlar da alkışladı. 

Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına gittikten sonra bir süre sahada kalan Ukrayna ekibinin oyuncuları, sarı-lacivertli tribünlerden de alkış aldı. 

Maçtan sonra güvenlik nedeniyle bir süre tribünde bekletilen Ukraynalı taraftarlar, sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekti. Güvenlik güçleri diğer tribünlerde de önlem alarak olası gerginliği önlemeye çalıştı. 

Maraton üst tribünden Ukraynalı taraftarların olduğu bölüme yabancı maddeler atıldığı görüldü.

aa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 23:54:41
Güncelleme :24 Ağustos 2006 Perşembe 00:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davutpolat IP: 85.103.128.xxx Tarih : 24.08.2006 10:16:11
Elenmemizin tek nedeni transferledeki geç kalmaktır. Benim anlayamadığım, böylesi başarılı yönetimin böyle bir hatta yapması. Hem de 100. yılda. Yazık.