30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Fair-play ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair-Play Konseyi 2007 yılı Türkiye Fair Play Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.


Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen törende TMOK Başkanı Togay Bayatlı ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da hazır bulundu. Törende 3 dalda toplam 12 ödül verildi. TMOK Başkanı Togay Bayatlı, burada yaptığı açıklamada, fair play'e katkıda bulunmuş kişilere ödül verdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Hayatımız fair-play içinde geçmeli. Tüm sporcuların hayat ve yaşamı fair play içinde olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Törende ödül alan isimler şöyle:


"Davranış Dalı:
Büyük Ödül: Efes Pilsen Kulübü taraftarları (Sportmen davranışları ve ULEB'in Avrupa'da centilmen seyirci ödülünü kazandıkları için), Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı (Ortaya koydukları örnek mücadeleleri ile Dünya üçüncüsü olmalarının yanı sıra fair-play davranışlarında tam not aldıkları için)
Şeref Diploması: İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü (Tesislerinden yoksun bırakılmalarına rağmen her türlü güçlüğe göğüs gererek çalışmalarını sürdürmeleri nedeniyle)

Şeref Diploması: Cüneyt Bakıroğlu (A Klasman Futbol Hakemi) (Kocaeli 1. Amatör Lig'de Çubukluspor-Acısu Belediyespor maçında Acısu Belediyespor takımında yer alan kardeşi Fazıl Bakıroğlu'nun rakip takım seyircileriile tartıştığını görüp, kendisini kırmızı kartla oyundan ihraç etmesi nedeniyle)
Kutlama Mektubu: Yılmaz Toköz (Yüzücü) (Elli yılı aşkın sporculuk yaşamında her zaman centilmenliği ön planda tutması ve fair-play'e yakışır davranışları nedeniyle)


Kariyer Dalı:
Büyük Ödül: Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı) (Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nde ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üniversiteye ve kente spor dahil her alanda kazandırdıkları için)
Şeref Diploması: Mehmet Baykan (Spor Yöneticisi) (Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı'ndaki başarısı, kent merkezi ve ilçelerinde fair-play'i özendirici çalışmaları nedeniyle)


Kutlama Mektubu: Vedat Dinler (Beden Eğitimi Öğretmeni-Atlet) (82 yaşında hala spor yapan, spora hizmet eden, ulusal ve uluslararası ödüller kazanan örnek bir sportmen), Feriha Şakar (Beden Eğitimi Öğretmeni) (78 yıllık hayatında başarıyla verdiği hizmetler ve fair-play'i özümsemiş atletler yetiştirdiği için)


İletişim Dalı:
Büyük Ödül: Vala Somalı (Yazar, Spor Tarihçisi, Ressam) (Türk spor kitaplığına 50'den fazla spor kitabı, ansiklopedi, araştırma ve başarılı spor portreleri kazandırdığı için)


Şeref Diploması: Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) (Başta Konya Şubesi olmak üzere, tüm şubelerinin başarılı çalışmaları ile 2007'yi Konya'da fair-play yılı ilan ederek, fair-play'in halka Mevlana'nın görüşü ile sunulmasında başarılı olduğu için)


Kutlama Mektubu: Cengiz Kahveci (Cengizhan Sigorta Başkanı) (Kentindeki fair-play kampanyasına binlerce broşür, afiş ve malzeme hazırlayarak destek verdiği ve basında her zaman fair-play'i vurgulayıp ödüllendirdiği için)".

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 01:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?